Nem tudjuk hova tenni a kutya viselkedését! Van ötletetek? (Kakievés)
Az utóbbi 1-2 hónapban a kutyánk (1 éves) rászokott arra, hogy olykor megeszi a saját, vagy a parkban más kutyák kakiját. amint rajtakapjuk megszidjuk, tiltjuk neki, de eddig nem használt, mert újra és újra eszi. Az étrendje nem egyoldalú, minőségit kap, és olykor konzervvel keverjük neki a szárazat stb. Valamint az utóbbi pár hétben mániája lett, hogy ha nem vagyunk otthon, akkor odakakil (hiába kakil reggel 8kor, a párom délbe megy haza ebédelni és már odakakil. Persze ezt sem mindig, csak ha éppen olyanja van.), és ami a legnagyobb probléma, hogy elkezdi széthordani, kanapéra felhordja, a szőnyegre dobálja és nem értjük, hogy miért. Mert ha még megenné hagyján, de ezt már abszolút nem tudjuk hova tenni. Nem győzök utána takarítani és fertőtleníteni mindent. Esetleg van ötletetek, hogy miért csinálhatja ezt? Valami viselkedészavar állhat a háttérben? Egyébként nagyon okos kutya, más területen szófogadó, póráz nélkül is lehet sétáltatni mert első szóra behívható, nem szökik el. Tehát azt sem lehet mondani, hogy nem foglalkozunk vele, napi többször sétálunk vele, tanítjuk, túrázni megyünk vele, tehát jó dolga van nálunk. Arra gondoltam még, hogy ha odakakilna mire hazamegyek, akkor szórok a kakijára borsot, (vagy mit szoktak ilyenkor??), és ha odamegy megszagolni akkor rossz élménnyel köti össze és hátha leszokik erről. Sajnos rögtön nem tudnám megtenni, hogy amint odakakil, mert akkor csinálja ezt általában ha nem vagyunk otthon.... teljesen tanácstalan vagyok!
Köszönöm ha végigolvastad, és leírod a véleményed, ötleted!
Hát ilyenről én se hallottam még, max. tippelgetni tudok. Az otthoni kakálás lehet akár betegség miatt is, de talán inkább amiatt, hogy kamaszodik, és most az amúgy észrevehetetlen problémák is súlyosbodnak. A falkavezérséggel hogy álltok? Mármint az oké, hgoy engedelmes a kutya, meg arany élete van, de ettől még lehetnek félrecsúszva dolgok. Mondjuk hogy miért tapossa szét, az külön rejtély, normális kutya nem csinál ilyet, ha nem muszáj :/
A kinti szarevésért meg egyszerűen úgy kell büntetni, hogy eszébe se jusson többet. Illetve megpróbálkozhattok egy másik táppal, mert pl. select goldnál már tapasztaltam, hogy kifele is maradt benne valami fincsi, amit a kutya megevett, de tápváltásra elmúlt. Persze akkor otthon is megenné, meg a máséra ez nem lenne hatással. Lehet, hogy belőletek vált ki valami olyan reakciót ez a zabálás, ami neki valamiért érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!