Mit tegyek ha a 3 éves kan angol cocker spánielem kutyákkal szemben agresszív és miután elment mellettünk a kutya még vagy 20 percig ugatja?
a, verzió: elmész egy jó kutyaiskolába
b, verzió: kihívsz házhoz egy kiképzőt
Sokféleképp lehet kezelni ezt a problémát. Segítségre van szükséged, hogy kiválaszthasd a nektek legjobb módszert, és hogy megfelelően tudd alkalmazni azt.
Kedves 86%-os! Szerinted, ha agresszív más kutyákkal, akkor elengedi és szaladgál más kutyákkal????
Full szocializálatlan...
:P Mindketten 86%-osak vagyunk, de nem vettem magamra (én 3. hozzászóló vok). :D
Kérdező, ha megmondod, merre laksz, akkor talán tudunk is ajánlani sulit/kiképzőt. Ettől még persze nem 100%, hogy nektek beválik az, ami nekünk jó volt, de szerintem így könnyebb, mint vakon választani.
szia!
Megrántod a pórázt, esetleg egészen rövidre veszed, közben határozottan rászólsz a kutyára, hogy NEM SZABAD! Ha nem esne le neki a szitu, akkor még egyszer.
Nem csitítgatni kell, hanem határozottan közölni vele, hogy ezt nem teheti.
Amikor az én mudi kanom ilyennel próbálkozott, hogy az őt kerítés mögül ugató kutyáknak válaszoljon, én még a földre is lenyomtam sűrű rászólások közepette. Azóta nem meri megtenni. És félre ne értsd, nem bántottam. Csak neveltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!