Fontos és nem vicc! A tüzelő (lány) kutyámról van szó! Részletek lent! (? )
Láttam én már nem egy gazdát, aki közölte, hogy hallgat rá a kutyája, két perccel később meg hat-nyolc "Buksi... Gyere ide... Buksi! Gyere! Buksi!!" után meg inkább utánament és megfogta. De hallgat rá. Oké. Az egyik ilyen Buksinak minden agresszív megmozdulására az a reakció a gazda részéről, hogy "jé, sosem csinált még ilyet". Szóval nézd el nekünk, hogy nem hisszük el rögtön, ha valaki azt mondja, hogy jól nevelt a kutyája, pláne ha mellesleg hágja a lábát is. Ezzel nem azt mondom, hogy a tiéd biztos neveletlen, csak magyarázom a nép viselkedését. Bár ha nem érti meg a tiltást, akkor vagy mégiscsak neveletlen lehet, vagy te csak ebben az egy dologban nem vagy vele elég határozott. Mert hogy tüzel és elborítják a hormonok és megpróbálja egyszer-egyszer, az oké. De hogy állandóan...
Az ivartalanítást meg egészen addig gondolod csak csonkításnak, amíg tizenévesen méhgyulladást nem kap a kutya, amikor a doki nem meri már műteni, és több hét/hónap antibiotikumozás után mégiscsak elpusztul, nem kellemes körülmények között.
Dughatnékja van a kutyádnak.
A tenyészetekben is ahol több szuka van összezárva és tüzelnek, éppen kan nem lévén egymás hágásával vannak elfoglalva. Sőt ezen is túl megyek ha egy tüzelő szukához visznek egy kant és a kan butáskodik, akkor a tüzelő szuka mivel már türelmetlen a kant fogja hágni, hogy a kant serkentse a párzásra.
Ha a gazdájával csinálja ezt nem kell hagyni, de nem dominancia hanem gerjedelem.
Ezen is túl megyek egyik évben találkoztam egy szukás barátommal akinek a kutyája tüzelt, de a kutyát nem hozta épp ezért.A kutyám megérezte rajta a tüzelőkutya szagát és meg akarta hágni a pasit.
Ha én akkor hülye vagyok és nem értek a kutyákhoz és másra hallgatok akkor azt mondom dominancia.
Sziasztok!
Hát érdekesek az előzmények!!
Ugyan az a helyzet az én kutyusommal is, amikor guggolok mellette van hogy elkezdi a kinyújtott karomat hágni' meg néha mikor ülök akkor a lábamat! kutya kan és négy hónapos?
Dominanciás törekvés nála is??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!