Kb mennyi ideig vemhesek ugyertve en ehezz nem nagyon ertek, bichonom van es kb mennyi ideig?
Csak neked meg a kutyádnak akarunk jót! Két és fél éves lesz egy év múlva. Nem is szülhet még akkor, csak három éves korától. Ezek az információk nem azért lettek leírva, mert beleszólunk és hisztizünk, hanem mert segíteni akartunk! De az emberi hülyeség ellen nem lehet harcolni! Én is örültem volna, ha a szukámnak lesznek kölykei, de nem lettek, mert tudom, hogy drága is lett volna az elletés, és nem is értek hozzá.
A kutyám egyébként boldogan él úgy is, hogy egyetlen egyszer nem szült, ivartalanítva van, és már elmúlt 10 éves. Ezt meghagyom a tenyésztőknek, akik tudják mit kell ilyenkor tenni. Nem úgy megy, hogy hopp, pároztatom a kutyát, megszüli a kölyköket, és eladom, vagy elajándékozom. Ha ez az álmod, akkor kutass, tanulj, és alapíts egy kennelt, és HOZZÁÉRTŐEN tenyészt a fajtát, ne csak így, random szülesd a kutyádat.
Az én ismerősöm 40 éve tenyészt,mindenféle mestertenyésztői címmel,sok győztes kutyát felnevelt már.
Ehhez képest még neki is halt bele szukája ellésbe.Tehát az,hogy az ismerősöd kétszer sikeresen szaporított,még nem jelenti azt,hogy neked is sikerülni fog.Biztos hallottál már arról,hogy minden kutya más.Rémlik?
Álmodozni kb.a tinik szoktak a saját kis színvonalukon,felnőtt ember gondolkodik.
Arról tudsz,mennyibe kerül egy alom?Egy császár vagy más ellési gond?Utóbbi több tízezres tétel.Főleg ennyire kis testű kutyáknál könnyen bekövetkezhet,mit csinálsz akkor?Hallottál már olyanról,hogy herpesz elleni oltás a szukának?Az 2X13 ezer ft,már a fedeztetéskor és a vemhesség elején.Ha nem adatod be,elpusztulhatnak a kicsik úgy,hogy sosem jössz rá,mi bajuk volt.
Anyának minőségi kaja,nem Pedigree és társai vagy házi koszt.Kicsiknek chip,oltások.
Ez nincs ám ingyen,kalkuláld bele az álmaidba,hogy 100 ezer fölötti összeg.
27 vagyok.
Kérdező! Hidd el nem hisztizésből írtam az előzőeket! Állatorvos mellett dolgoztam pár évig. Nagyon sok császárunk volt, nem egy tenyésztő hozta a kutyáit hozzánk. De voltak többek között szaporítók is. Egyik éjjel 2 óra körül jött egy telefon, hogy azonnal menjek asszisztálni, mert ellik egy yorki, és beleszakadt a kölyök feje......
Figyelj! A kutyádnak nincsen papírja gondolom a kannak se lesz. Honnan tudod hogy milyen rokonságban állnak egymással? Te szülnél gyereket a testvérednek? Unokatesódnak? Be mernél vállalni egy torz szülött gyereket? Gondolkodj egy kicsit! A barátnőd kérdezd meg légyszi hová kerültek a kölykök. Mutasson pár kölyökről képet. Fogadjunk nem tud!
Amikor nálam ellett a szukám, túl voltunk a tenyésszemlén, kiválasztottama hozzá való kant amivel nem áll rokonságba, és próbáltam a hibákon javítani hogy a standardhez minél közelebb legyen az új generáció. Nem kevés munka volt benne! Elléskor egész éjjel fent voltam, reggelre hulla voltam! A kölykökre pedig órákat tudnék mesélni melyik hova került, havonta küldenek képeket róluk, és hozzá a storikat.
34 vagyok. Nem meggyőzni akarlak csupán megosztom veled amit tapasztaltam az évek során.
Ha ivarosan hagyod a szukát előfordul hogy kap egy gennyes méhgyulladást. Ez halálos kimenetelű lehet ha időben nem ismerik fel a tüneteket, és nem kerül kés alá. Egyetlen módja a gyógyulásnak hogy kipakolják. De ha későn kerül sor a műtétre akkor kiszakad a méhe, és a trutyi belefolyik a hasüregbe. Ez által az állat elpusztul.
Ez a betegség kortól független és embereknél is gyakori. Részleteket nem írok hogy miből ered, nem tudom hány éves vagy. Viszont a neten fent van.
A másik dolog ami még az ivartalanítás mellett szól, hogy szukáknál előforulhat hogy álvemhes lesz. Ugyanúgy viselkedik mintha kölyök lenne benne, kitőgyel, tejet fog termelni. A bibi az hogy nincs aki fejje a tejet, ezért a cickói begyulladnak, a kutya belázasodik. Ha nincsen kezelve tejlázban elpusztul az állat. Ám ez nem minden, mert kialakul az emlőkben a daganat, ami rossz indulatúvá válik.
Egy eset a sok közül:
Hozni akartak egy bobtail szukát mert nagyon rosszul lett. ( telefonon szóltak hogy ekkor és ekkor érkeznek ). Amikor odaértek a tulaj sírva rohant be a rendelőbe, mert a kutya már a fejét se emeli. Kirohantunk a kocsihoz, a doki persze tudta a kutya haldoklik. Pár pumpálta a levegőt. Próbáltuk újra éleszteni, de sajnos elment...... 6 éves volt......
Jah! Amúgy az én szukám is ki lett pakolva, mert almot már nem hozok le tőle. Most múlt ő is hat, és nem akarom hogy idő elött elmenjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!