Idegbeteg 16 hetes kiskutya?
Az a helyzet, hogy már lassan másfél hónapja van nálam. Folyon harapdál, azt hittem játék az egész, de ahogy no, egyre erosebben harap mar olyan erosen hogy verzik a kezem..
Probaltam leszoktatni,hangosan kiabaltam hogy "áá" amikor megharapott, plusz raszoltam, hogy "nem", racsaptam a seggere, a nyakanal a bort elkaptam stb..de egyik se hasznalt.
Kb 20 perce játszottam vele, es megint elkezdett harapdalni olyan erosen meg vadul, hogy verzik a kezem meg log nehany helyen a bor.. elegem van ebbol.. DE nem is ez a legdurvabb hanem az, hogy amikor lefogtam, hogy eleg, akkor neki ugrott a fejemnek tobbszor is hogy megharapjon, es lattam a szemein, hogy mennyire ideges..kozben folyton morgott.. Mi baja lehet? Sétáltatva van rendesen.
A kiskutyának az égvilágon semmi baja nincs. Ők is a szájukkal fedezik fel a világot, csakúgy, mint a kisbabák. Nem tudja, hogy ilyenkor rosszat csinál. Mikor lefogtad, biztos nagyon megijedt és csak menekülni próbált.
Legegyszerűbb lett volna, ha már az első perctől nem hagyod hogy téged harapdáljon, de leszoktatni sem lehetetlen. Fontos, hogy legyen sok játéka, amit rágcsálhat, és célszerű, ha mindig van nálad kéznél egy, hogyha a kezeddel próbálkozna, akkor egyszerűen a játékra irányíthasd a figyelmét. Nem kell sem csapkodni, sem rászólni, sem a grabancát rángatni, inkább tanítsd meg neki, mit szeretnél, és nagyon dícsérd meg, mikor szépen játszik veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!