Ti hogyan reagáltok, amikor egy kutya rámászik a tiétekre, és nem szólnak rá?
21-es az a baj, hogy rengeteg kan kutyának a gazdája így áll hozzá mint te és ennek eredményeképpen amikor kimegyünk a parkba a megszokott csapathoz akkor az van, hogy a szukáim hátán mindig lovagol egy kutya és konkrétan egymást váltják. Sajnos szinte kivétel nélkül mind gyenge, ezért a kutyáim nagyon sokat tűrnek nekik, tehát nekem kell fel alá futkosni mint a mérgezett egér hogy lepattintsam őket és már nagyon nagyon unom, a gazdák meg toporognak és leheletnyi hangszínnel rászólnak hogy jajj nem szabad xy vagy nem érdekli őket mint ahogy téged vagy röhögnek hogy milyen kanos...
Vagy van az az eset amikor megfelelő erejű a kutya vagy éppen gyenge de fél óra után már megunják és földhöz csapják ketten,a morgásuktól visszhangzik a park akkor meg mindenki olyan feszült csendben lesz és még én érzem néha kínosan magam, hogy na most mindenki azt gondolja a kutyáimról, hogy agresszívak és neveletlenek...pedig nem, mert nekik van a legnagyobb türelmük és amikor elvesztik az kicsit látványos.
Igaz, hogy vemhesek nem lesznek, csak idegbajt kapok már én is meg a kutyáim sem tudnak rendesen játszani....
De basszus mondom, nekem kan kutyám van és tüzelő szukára sem mászik, mert NEM ENGEDEM. Szerintem bunkó dolog és azzal azt nyilvánítja ki a kutyám hogy szarik a fejemre, azt meg nem teheti meg.
Nem értem egyébként másoknak miért vicces, meg miért fogják rá hogy ösztön. Ha a gyereke kirohan majd egy 4sávosra, azt is rá fogják hagyni?
Nekem ivartalan kanom van. Ha egy sima odaszagolásnál több ideig elszöszmötöl egy szukánál, már rászólok. De sajnos az a tapasztalatom, hogy a kan gazdik 90%-a vagy úgy gondolja, hogy a szuka vigyázzon magára, vagy a gazdija vigyázzon rá.
Pedig ha 4-5 hónaposan elkezdjük ezekről a dolgokról, akár szukáról akár dominálásról van szó letiltani, akkor kamasz és felnőtt korban már nem kell ezzel sokat nyűglődni, egy-egy odaszólás, vagy néha egy helyrerakás és ennyi. Ha az én kutyámat próbálják dominálni, (alapból megadó típus, de ennek ellenére van hogy rámászik egy-egy kan) akkor engem nem érdekel, hogy a gazdi mit gondol, leszedem a dominálót. Az én kutyám, az én falkám. Én vagyok felelős érte. Ha a gazdija nem tudja nevelni, akkor majd megtanítom én, hogy az én falkámmal ezt nem teheti.
"ha kan és szuka párosról van szó, és a szuka nem ellenzi a dolgot, és nem áll fenn a veszély, hogy a kan teherbe ejti a szukát"
Az a baj, hogy antropomorfizálod a helyzetet úgy, ahogy van. Itt nem a teherbe ejtés a lényeg, és ha a szuka nem tüzel, a hágásnak nincs is szexuális célja (a kan szemszögéből sem), az egész tiszta dominancia. Na most ha a gazdája fejére olyan szinten szarik a kutya, hogy az ő jelenlétében hágást imitál, az nem az én dolgom (bár nagyon-nagyon-nagyon sokat elmond a kutya-gazda kapcsolatról), de az, ha ezt az én kutyámon teszi, már igen.
Szerintem ne a kutyádra bízd, hanem Te rendezd le a dolgot...Én is egy időben Argosra bíztam a dolgokat, de nem lett jó, mert már sokkal többet megengedett magának...
Most, hogy töketlen, hagyom kicsit ismét, mert sokszor a pózolásból, méregetésből játék lesz :)
Az ismerős gazdival beszéld meg értelmesen, ha normális, tuti megérti...ha nem, hát ez van, nem kell együtt kutyázni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!