Hogyan szoktassam le?
fél éves.
igazabol ez csak az egyik problémánk. volt h kicsuszott a kezembol a poráz és mind az eszeveszent rohant az elso emberhez akit meglátott és megis harapta.
volt már olyan h járunk futni és csak ugy fogta magát kirohant az auto alá és akkor sem ált meg hanem rohant tovább megsem tudtam álítani. csak amikor en rohantam utána és sikerult elkapnom. viszont akkor megvertem. nagyon elrontottam?
Utánafutni kár volt, megverni kár volt. De még nincs minden veszve.
Ha van lehetőségetek kutyasuliba járni, azt javasolnám. Ha nincs, akkor pedig fogd jó erősen a pórázt, ha forgalmas helyen sétáltok, gyakoroljátok a láb melletti sétát, ne húzzon, mint egy nem normális. Ha kivitted, keress olyan helyet, ami el van kerítve vagy nagyon távol esik a forgalomtól és gyakoroljátok a behívást. Ha másképp nem megy, akkor köss a nyakörvére hosszú, erős madzagot és amikor hívod ránts rajta egyet, hogy meginduljon. Köszben mehetnek a szokásos engedelmes feladatok, ül, fekszik, marad. Ebből napi 2x15 perc tisztességes gyakorlással kezelhetővé válik a kutya.
Azt kihagytam, hogy az első időkben sok jutit kapjon, ha valamit szépen megcsinált. Anélkül is lehet, de a kajával olyan szinten meg tudod erősíteni, hogy sokkal gyorsabban fog tanulni.
Sok sikert. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!