Hogyan szoktassam ki az udvarra a kiskutyámat?
Kaptam egy kis Magyar Vizslát. Csak az a baj, hog kint mivel még hideg van (nálunk - fokok) így nem lehetett a kertben mivel megfagy, így behoztuk. Már kezd (nálunk) jobb idő lenni, és ki akarjuk szoktatni a kertbe. Hogy csináljuk? Mikor WC-znie kell befelé jövet ugat, hogy készen van, és mi beengedjünk. De ha többet van kint egyhuzamban (max. 5 perc, nála ez már sok) akkor szét kaparja az ajtót. Hogy csináljuk, hogy kiszokjon?
Légyszi,normális válaszokat. Nagyon sürgős!
(am nem tudom hogy írják azt, hogy vécéznie, Bocsi)
"Miért kellene bent tartani, nem értem az első válaszolót. "
Ha egyszer bent tartanád őket két hétig, megértenéd.
Pontosan,mivel vadászatra tenyésztették,a magyar vizsla egy nagy becsben tartott fajta volt,ezért a vadászokkal volt éjjel-nappal.A vadászkutyák az ember(gazda) mellett voltak,a régi időkben is.És ez a házon belül volt.Sem a szőrük,sem a jellemük nem alkalmas arra,hogy egyedül legyenek kint.
Régi festményeken is lehet látni,amint az urak hazaértek a vadászatból,a kandalló mellett ülnek,beszélgetnek,és a kutyák ott fekszenek mellettük.
Csak a mai "fejlett" időkben alakult ki ez az ostoba elképzelés,hogy a vadászkutyának kint a helye.
TÉVEDÉS!
Ne szoktassátok ki,nem alkalmas rideg tartásra.
Az nem jut el az agyadig te csökkent képességű, hogy rövidszőrű kutyakölyköt nem lehet kinn tartani? Ja, hogy nem érdekel, hogy hol jó neki? Hát akkor dobd ki és ne engedd be többet, aztán majd kiszokik, csak ne lepődj meg, ha két nap múlva már nem fog mozogni.
Ugyan menjél már ki mellé kabát nélkül csak pár órára és akkor meglátod, hogy milyen érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!