Hogyan szoktassam ra a hasky kiskutyamat, hogy ne harapdaljon minket jatek kozben?
nekem is huskym van, 5 hónapos.
Eleinte ő is ha csak megsimogattam már a kezem a szájában volt és rágta.
Én azt csináltam vele, hogy lenyomtam e nyelvét, majd megmarkoltam(nem erőssen) az alsó vagy felső állkapcsát, és nem engedtem el legalább 10 msp-ig.
Ez nagyon kellemetlen a kutyának, és volt hogy felsírt, pedig biztos, hogy nem fájt neki, csak kellemetlen.
A sikításos módszert is alkalmaztam, és bevált.
Mostmár nem rág meg nem harap meg, csak akkor, ha pl játszunk, és nagyon beleéli magát, de akkor is finoman harap.
de játék közben szerintem nincs olyan kölyök aki nem harap, hogyha bírkóztok vagy így játszozok, amiatt ne aggódj, de ha a játék közbeni "marcangolás" is zavar, akkor játék közben is nyugodtan csináld a leírtakat, ne mfog semmi rossz történni
harapd meg az orrát/ fülét, az aú-s módszert nem próbáltam/ menj ki a helyiségből míg lenyugszik, majd menj vissza, ha megint vadul menj ki/ fogd meg a grabancát, és szólj rá erőteljesen, hogy nem/ fogd be az állkapcsát, és szólj rá/ döntsd a hátára, és tartsd úgy, amíg lenyugszik.
Én ezeket ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!