Mennyi egy kutyánál a normális vakarózás? Egyáltalán van olyan hogy normális mennyiségű, vagy a legkevesebb is sok?
Szerintem bizonyos mértékig normális, hiszen pl. mi emberek is vakarózunk néha, pedig rendesen tisztálkodunk, éppen nincs semmi bajunk, bolhásak sem vagyunk. Szerintem néha a kutyáknál is belefér, meg nekik ott a bundájuk is. Pl. nyáron a hosszú hajú nők is gyakran beletúrnak a hajukba vagy csak úgy megmozgatják, mert melegük van. Tudom, hogy most nincs nyár, de a kutyák bundája általában dúsabb, szerintem néha kicsit így át is szellőztetik. Magyarán attól, hogy néha vakarózik nem feltétlenül bolhás, valószínűleg semmi baja.
A Frontline jó szokott lenni, a többségnek beválik és nem marad semmi, ami miatt vakaróznia kellene (a normálisnál többet). Azt meg szerintem látod, ha esetleg gombás a bőre vagy ilyesmi, és esetleg azért van. Egyes kutyáknál szokott a stressz miatt is lenni, de az teljesen más, olyankor véresre vakarják magukat, teljesen kikopik a bundájuk is.
Akár valami nagyon enyhe irritáció miatt is vakarózhat, pl. kutyasampon vagy a fekhelyénél a mosópor stb.
De ha nem találsz semmi okot, akkor egyszerűen csak ennyi nála a normális. Egyébként a frontline sem hat rögtön és csak megfelelően alkalmazva véd, de gondolom ezt tudod.
Akkor az szerintem teljesen normális. Az is lehet, hogy csak elzsibbadtak kicsit a végtagjai vagy valahol, de ők ugye nem nagyon tudnak vele mit csinálni, lehet csak átmozgatja magát vagy ösztönösen vakarózik egyet-egyet párszor valamiért. Én a legtöbb kutyánál láttam ilyesmit, még a lakásban tartott egyáltalán nem bolhás kutyáknál is néha.
Szerintem amiről írsz, az normális, szerintem nincs baja a kutyádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!