Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutyáknál normális ha az...

Kan kutyáknál normális ha az ivarzási időszakban akár több napra is eltűnik (addig semmi nyoma)?

Figyelt kérdés

2014. febr. 25. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Az egyáltalán nem normális, ha el tud tűnni.

Egyébként egy tüzelő szuka után bármilyen ivaros kan nagyon szívesen meglép, az már más kérdés, hogy baromi nagy felelőtlenség hagyni. Gondolj bele hány nemkívánt kiskutyát csinál, akik aztán vagy el lesznek ásva a kert végébe vagy menhelyre kerülnek aztán ott rohadnak meg...

Vagy a másik megoldás: a kan kiszökik, se-lát-se-hall szindrómásan megy a szagok után... ilyenkor simán elcsapja egy autó vagy kilövi egy vadász, megmérgezik, akármi...

Ilyenkor ivaros kandúrokat is hevesen zárnak a külvilágtól a felelős gazdik, nem hogy kutyáknak hagyják, hogy csak úgy kolbászoljanak bele a nagyvilágba!

2014. febr. 25. 09:57
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Szerinted normális? Egy kutyának az utcán a helye??
2014. febr. 25. 09:58
 3/6 anonim ***** válasza:
94%

Nem,az lenne a normális,ha a gazdája felelősségteljesen tartaná és megakadályozná,hogy meglépjen.Pár nap alatt sikerülhet neki:

- jó néhány felesleges,keverék almot gyártani (aztán majd csodálkozunk,mikor a menhelyen már nem fogadnak többet a szuka gazdája meg esetleg vízbe fojtja szerencsétlen kölyköket)

- más kanokkal jól összebunyózni,egy pár sérülést begyűjteni

- magát veszélybe sodorni (autók,emberek,más állatok stb)

- kóbor(nak vélt) kutyaként sintértelepen,menhelyen végezni jobb esetben

-stb.

(Mivel kézzel-lábbal"menne a tüzelő szukák után,nem csak meglépni képesek,de olyan módon is bejutnak a szukához,amit el sem tudunk képzelni.Igen,a viselkedés normálisnak mondható,mert egyik legerősebb ösztönének,a fajfenntartásnak megy eleget tenni.A gazdája dolga ennek a megakadályozása ivartalanítással vagy biztos elzárással,felügyelettel!)

2014. febr. 25. 09:59
 4/6 Platypus ***** válasza:
95%
Relatív. A kutya szempontjából normális, természetes viselkedés. A gazda szempontjából annyira nem az, hogy se kerítésről, se ivartalanításról nem gondoskodott.
2014. febr. 25. 10:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért tűnik el, mert hajtják a hormonjai. Az lenne a normális, ha ivartalanítva lenne, és nem tudna megszökni. Akkor talán nem lenne ennyi kidobott alom az utcákon, és neked se kéne aggódnod amiatt, hova lett a kutya.
2014. febr. 25. 12:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem normális, a gazda felelőssége, hogy a kutyája ne tudjon kimenni a kertből. Szép is lenne, ha mindenki kutyája kénye-kedvére kolbászolna a városban, én nem értem, nekem első szempont volt kutyatartás előtt atombiztos kerítést csinálni, és érdekes módon nem volt szökésem, pedig 3 ivaros kanom is van (erre nem kérnék kommentet, ivartalanítás párti vagyok, de itt falkasorrend, miegymás rendben van, és szaporító sem vagyok). Egyébként ha rosszabb környékre kerül, ki is lőhetik, hiszen ebben az állapotban akár van rajta nyakörv, akár nem kóbornak számít. Ha befogják is kicsi az esélye, hogy viszontlátod, és persze mondanom sem kell, mert már sokan leírták, hogy így egy alomnyi keverék kiskutya is létrejön, akik már hendikeppel kezdik az életüket, csak azért mert korcsok...
2014. febr. 25. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!