Mit gondoltok arról, hogy az argentin dog két éves kora körül "érik" be?
Figyelt kérdés
Egy oktató mondta nekem. Hogy kb. 2 éves korukig mintha "babák" lennének, utána kezdenek el öntudatra ébredni. Két dogo-m van, az egyik még kicsi, a másik meg már 4 évesen került hozzám. Tehát eddig pont kimaradt ez az időszak. A kicsivel most megyünk kutyaiskolába. Mondta, hogy vannak egyedek akiknél már látszik nagyjából, hogy milyenek lesznek, de általában ez a 2 éves kor a meghatározó. Azért merült fel bennem a kérdés, mert a kicsi nagyon félénk, sosem védi meg magát a többi kutyával szemben sem. Ha rámásznak 5-6 kilós kutyák, akkor sem mordul oda. 8 hónapos múlt. Most viszem ivartalanítani 2 hét múlva, még nem tüzelt.2014. febr. 25. 11:09
11/14 A kérdező kommentje:
Igen... Ő volt a legkisebb, a leggyengébb. Nem volt félénk kutyám sosem, próbálom bátorítani, de nem babusgatni, hanem önállóságra nevelni.
2014. febr. 25. 17:18
12/14 anonim válasza:
Ismerek pitet, akit 4-5 hónaposan simán.ledominált a mudim. Pár hónap múlva már nem lehetett összeengedni őket, mert minden kutyát szedett volna szét. Szóval igen, változhat.
13/14 anonim válasza:
Persze, ez változhat, a kutyám 11-12 hónaposan még mindig elég félénk volt, és kb két hét kellett hozzá, hogy ez megforduljon, sokkal magabiztosabb lett. Eddig nem volt kötekedő, most sem kifejezetten az, de megvédi magát, ha morognak rá, visszamorog, megy a domináns testtartás. Egyébként nagyon kis beszari volt eddig, de nem is babusgattuk soha:) Szerintem a hormonok elvégzik a dolgukat. Én mindenesetre ivartalanítattam, ha ez lesza végső személyisége, akkor tetszeni fog.
14/14 anonim válasza:
ma 17:18
Akkor annyit tehetsz, hogy megpróbálsz sokáig csak nem túl rámenős kutyákkal összeengedni. Ha lassan is, de csak kinövi a megadó viselkedését.
Amikor az ember kutyát vesz, és a legkisebb, leggyengébb lesz a választása,abban ott a lehetőség, hogy nem ő lesz a legrámenősebb kutya a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!