Mit gondoltok arról, hogy az argentin dog két éves kora körül "érik" be?
Nem akarom, hogy domináns legyen... Hol írtam ezt? Ja persze, a távgondolat olvasás...
Csak azt szeretném, ha megvédené magát, ha már nem ő kezdi az egészet. Gondolom te szereted, ha a kutyádat mindennap lenyomja a legapróbb 2 kilós kis ugráló majom is? Ha elakarnám vadítani, nem jönnék ide kérdezni, nem vinném kutyasuliba, hanem kibacnám a kert végébe egy lánccal, aszt' jóvan az úgy...
Ha erősebb öntudatú szukára vágysz, várd meg az első tüzelést. Nekem eddig minden kutyám nagyon megváltozott, miután ivarérett lett. 14 évig spánielem volt, ő 12hónaposan tüzelt először és utána egy kis önfejű zsarnok lett. A kan nj-m ivarérés után kis bújós majomfejből egy igazi öntudatos kan lett ( mondjuk eső kemény kutyaként sokmindent elcs.sztem vele, de az már az én hibám) Most a 7hónapos dobim egy visszahúzódó kisegérből kezd öntudatra ébredni. Már most látom rajta, hogy egy kis zsarnok lesz, ha hagyom, ezért én is gondolkozom rajta, hogy megvárjam-e az eső tüzelést. Most még egy kis kajla szeleburdi kölyök, de már most látom, min kell fogni, hogy később ne legyen vele túl sok bajom.
Az tény, hogy a szukák általában puhányabbak, mint a kanok, bár erre is láttam már ellenpéldát.
Én a helyedben megvárnám az első tüzelést, sok veszteni valód nincs (főleg, hogy erről a dokik véleménye is nagyon megoszlik), aztán lesz, amilyen lesz.
Nagy testű, későn érő kutyám van. 8 hónapos korában ő sem szólt rá a nála idősebb kutyákra, legyen akár az yorki vagy bármi más. Ez így normális. Ahogy beérik, úgy fog változni.
Az enyém 1,5-2 éves kora körül kezdett el rászólni és szabályt felállítani a többi kutyával szemben, ha azok pofátlanok voltak.
Ha rámászik a többi kutya, te v a többi kutya gazdái mit tesztek?
És igen, én is megvárnám az első tüzelést, h mentálisan is beérjen.
Múltkor kérdeztem itt, hogy megvárjam-e szerintetek, kaptam kb 20 választ, hogy ne...
Sajnos kevés a normális kutyás a környéken, nem szólnak rájuk, mondván, hogy majd megvédi magát, úgy is nagyobb. Igen, nagyobb, csak egyszer odacsap egyet, és a másik kutya kettétörik. Én próbálom hagyni neki, hogy lerendezze ő. Az idősebb pont az ellentéte. A kicsi már akkor is ilyen volt, amikor elhoztam. Lapos kúszásban ment mindenkihez, pedig jó helyről hoztam, nem érhette semmi negatív dolog. Mindegy, majd a kutyasuli segít.
Nem jó, ha folyamatosan elnyomják!
Ha a többi gazdi nem tesz semmit, nyugodtan menj oda és szedd le róla a többi kutyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!