Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem figyelnek a tüzelő...

Miért nem figyelnek a tüzelő szuka gazdái a kutyáikra?

Figyelt kérdés
Nem veszik észre h ez mennyire zavarja egy kan kutya gazdáját?Pl nálunk van olyan aki még oda is hozza hogy 'hagy játsszon' mikor tüzel :/ van aki meg simán elengedi kutyája azt se tudja merre van. Az én kutyám mostmár ivartalanított, de egyszer tüzelt és nem is vittem olyan helyre ahol esetleg kutyákkal találkozik.
2009. dec. 10. 20:45
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Az utolsó megjegyzésem a 3. emberkének szólt, nem a másodiknak. Én meg tuti nem kötném meg a kutyámat...
2009. dec. 11. 06:35
 12/29 anonim ***** válasza:
82%

Második vagyok: kérdező tudom, hogy nem nekem írtad, én is a 3.ra reagáltam, nem voltam egyértelmű bocsi!

Szuka kutyás válaszoló: Nem értem, miért szenvedteted a kutyádat ha nem akarsz almot. Ivartalanítás párti vagyok én is, de te tudod. Amugy pedig örülnék ha nem úgy írnál, hogy a "Ti kutyátok" így meg úgy, mert az én kutyám 100%-ék hogy nem ül a te szukád mellett és senkié mellett sem.

De valahol egyet kell értsek veled, sajnos mindkét fél hibás sokszor és ez megint arra vezethető vissza (szerintem) hogy ebben az országban nagyon kevés a felelős állattartó!!

A szomszédunkban van egy szép szuka akihez folyamatosan járnak a kanok (ha kell ha nem). Mi e-maitt nem tudunk rendesen aludni, mert az én három kutyám ugatással reagálja le hogy idegent lát a szomszédban és éjjel 3-4 órakor is örjöngenek a kerítésnél. A szomszéd srác erre csak röhög, "ha bejöttek hát bejöttek, majd elmennek" címszóval. Szerintem mind a két gazda felelős.

Akinek szukája van megfelelően zárja el a tüzelési időre (akár annyi is elég hogy NORMÁLIS a kerítés, vagy kennel..) a kan kutyások pedig szintén tudják bennt tartani a kutyát az udvarban.

Az pedig aki nem akar almot IVARTALANÍTSA a kutyáját!!! Nem lesz tőle semmi baja...sőt...

2009. dec. 11. 09:21
 13/29 anonim ***** válasza:
70%

Jülye kanok, hülye szukák...

Szerintem csak hülye gazdák vannak. :P

2009. dec. 11. 09:53
 14/29 anonim ***** válasza:
74%
Nekem 3 szukám van és egyikkel sem csinálom ezt! Sőt ki sem viszem őket, vagy figyelek hogy merre megyek! A kan kutyák viszont egész nap kint mászkálnak, a gazdáik tojnak rájuk, mert "had d*gjanak egyet, úgy sem ők lesznek vehmesek"... Éjszaka üvölt miattuk az összes kutya és nem lehet aludni, és nem tudok úgy kimenni hogy ne piszkálnának (nem csak tüzeléskor, akármikor). Szóval nehogy azt hidd, hogy a szukák gazdái milyen szemetet, a kanoké sem jobb....
2009. dec. 11. 12:09
 15/29 anonim ***** válasza:
12%
Ez ellen nem lehet mit tenni ha egy kutya tüzel akkor a kan kutyák ezt messziről megérzik és elindulnak felkutatni különben meg azt nem tudja más gazda rajtad kivül hogy mikor tüzel a kutya max ha látja... különben a kiskutyákkal nincs semmi nekünk 1 méteres beton fal volt mert állandoan elszökött a kutyánk főleg amikor tüzelt de a másik kutya még azon is bejött és lett 9 szép kiskutyánk és nagyon édesek voltak!!:D
2009. dec. 11. 15:04
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Felelőssek vagyunk a kutyákért nemtől, kortól függetlenül. A sajnát életünket könnyítjük meg az ivartalanítással, szintén mind két nem esetében. Kannál azért mert ha ivartalan akkor nem érdeklik a tüzelő szukák, szukáknál meg mert nem tüzel. Kényelmesebb, kevesebb kockázat, nagyobb biztonság, kevesebb egészségügyi kockázat. Csak ezt sokan nem látják be. Tele van a környékünk ivaros szukákkal, és tüzelés idején jönnek az udvarlók kilóméterekről.. nem csinálnak mást csak bosszantó az amikor ejszaka közepén arra ébredek, h örjöngenek a kutyáim, mert az utcában bandáznak a fiúk...
2009. dec. 11. 16:48
 17/29 anonim ***** válasza:
66%
12.09-es vagyok. Úgy értem tüzeléskor nem viszem ki őket, egyébként igen. Pedig képzeljétek kertes házban lakom! Sőt még kutyaiskolába is viszem őket! Hűha, nem csak a panelkutyáknak lehet hozzáértő gazdája.
2009. dec. 11. 19:45
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

nem kell mindig általánositani... én az ivaros szukámra ugy figyelek ilyenkor hogy 5 percet nem lehet egyedül, családi kommandó van szervezve a felügyletére

ő törzskönyves, tenyésszemlés, nagyon szép kiskutya .. szeretnék majd jövöre egy almot töle , aztán ivartalanitva lesz ... minek kinozzam tovább

a tk nélküli labim rögtön ivartalanitva lett ahoyg hozzámkerült ...

2009. dec. 12. 09:21
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
most nem azért,de a másik oldal se jobb.mennyire zavaró az,mikor kiviszem a kutyám(muszály mert panelban lakunk,valahol pisilnie kell)és 3 kan ráront.vagy ne pisiljen ha tüzel?miért nem lehet pórázon sétáltatni?törvény előírja,de az ivartalanítást nem.mondjuk az enyém most tüzel elöször és márciusban ivartalanítva lesz.de ezt meg kellett várni.nem volnának ilyen gondok,ha mindenki pórázon sétáltatná a kutyáját.nemtől független.sokkal könyebb volna figyelni rájuk.ma reggel történt:levittem a kutyámat(sietek mivel tüzel,csak gyors pisi,kaki).5 perc alatt 3 kan volt ott.pedig nem is láttam sehol mert figyelek.ha lett volna póráz rajtuk,ez nem lett volna.muszály levinni őket pisilni.mindegy hogy kan vagy szuka.a gazdinak kell figyelni és betartani ami a kutyatartással jár.a póráz hordását és hogy szedjék össze az ürüléket,mert utálok belelépni!!!
2010. febr. 4. 17:20
 20/29 anonim ***** válasza:
50%
Felénk az szokott lenni, hogy levisszük a kutyákat a folyóhoz, hadd úszkáljanak, és ezzel más is így van. Csak akkor van gond, amikor valami nagyon okos ember közéjük ereszti a tüzelő szukáját. Elég nagy a folyópart, és tudja, hogy sokan vagyunk, amolyan törzsvendégek a partnak annak a szakaszán, mégis, olyan helyre viszik a tüzelő szukájukat, ahol nyilvánvalóan mindig sok a szabadon futkározó állat. És főleg kan. Aztán, meg zavargatják a mi kutyáinkat, csak mert a szerencsétlen a leendő fiai anyját látja a szukában.
2010. febr. 7. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!