A kutyád barátja vagy a fönöke vagy?
Nekem is a legjobb barátom!És a főnöke is vagyok!
Belebetegednék,ha valami történne vele!
A legjobb barátja és a falkavezére vagyok, de ezt soha nem próbáltam meg úgy elérni, hogy diktátor legyek a szemében. Hanem a bizalma elnyerésével.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Vegyesen!
Mikor aranyosan viselkedik akkor a barátom, de ha rossz akkor a főnöke vagyok és nem barátkozunk!
Kedves Kérdező!
Melyik fajtánál szempont "kiemelten" a barátság? Ez alatt esetleg azt értette a tenyésztő, hogy nem szabad túl keményen bánni vele? Márpedig a falkavezérséget el kell dönteni, a családba kerülés pillanatában. Ezt a "főnöki" posztot csak simogatással, finom falatokkal az ember nem tudja megszerezni. A kellő lélektani pillanatban elhelyezett diszkrét nyakleves vagy erőteljes hangú utasítás többet ér. Az, hogy a kutyád a barátod, testvéred, gyereked egyszemélyben, magától értetődik. Legalábbis egy ép lelkű embernél.
Mindenképpen én vagyok a falkavezér, mert így kordában tudom tartani [pl. nem ugrál föl a nyakamba, hanem megvárja az ételt, amíg odaadom neki], vannak szabályok, amiket be kell tartania [ha idegen érkezik, mellettem kell ülnie, nyugodtan; mástól nem szabad elfogadnia kaját, mert az veszélyes lehet számára, stb.].
De a barátja vagyok, mert tisztelem, foglalkozom vele, játszunk, sétáltatom, szeretném, hogy boldog és elégedett kutyus legyen. Barátja vagyok, ha ügyes, és elvégzi a feladatát, de ha ügyetlen, akkor sem dédelgetem túl és nem is erőszakoskodok vele; határozott vagyok, de próbálok nem elmenni egyik vagy másik szélsőség felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!