Miért ugat a kutyám mindig, ha nyitva az ablak?
Miért lett itt alap a kérdező szapulása a válaszadás helyett? De komolyan.
Igeeen, köszi kedves Utolsó, holnap viszem is az állatorvoshoz! Drága ez az oltás? ... -.-
Azt gondoltam, valakinek van ilyen tapasztalata, és megfejtette az okát, vagy van biolgóiai magyarázata, ahogy például a macskák sokszor csinálnak olyat, hogy az üres falat bámulják, és arról már olvastam egy tudományos lapban magyarázatot.
Miért érzi mindenki kényszernek a válaszadást? Ha nincs érdemleges mondanivalója, akkor inkább ne válaszoljon, és itt most legfőképp az Utolsóra gondolok, mert a többiek legalább próbálkoztak, nem (csak) beszóltak valamit, mert attól név nélkül baromi nagy arcnak gondolták emiatt magukat...
Na, írok egy olyan választ is, amilyet valószínűleg vártál:
A kutya három okból ugathat:
1.) Hall valamit, amire ugatással reagál - másik kutya, rágcsáló motoszkálás, sziréna, üvöltözés, egyéb általa gyanúsnak/érdekesnek ítélt hang.
2.) A jó öreg falkasorrend - hall valamit, amit fenyegetésnek vél, és meg akar védeni tőle/el akarja kergetni, mert falkavezérként ez a feladata (de ebben az esetben be kéne védenie utcán, ugatnia kéne ajtóban, és sok más helyzetben is).
3.) Pótcselekvés - Nincs lefárasztva, teng benne az energia, talált egy valamit a nyitott ablakban (hangot, bogarat, madarat), ami pár alkalommal ugatásra késztette, és azóta ugatja, ha megkapja a kulcsingert (ablaknyitás).
Mindhárom esetben (meg úgy egyébként is) igaz, hogy ha 20-30 percig csinálja megállás nélkül, azt nevezhetjük némileg rögeszmésnek, úgyhogy érdemes még az ugatás megkezdése előtt leállítani, mert feleslegesen frusztrálja (és mert bazinagy bunkóság mindenkivel szemben, aki egy kilométeren belül lakik).
Köszönöm a választ. Az egyetlen, amire gondolok, az a kerti macskák mászkálása az ablak előtt, és gondolom, a nyitott ablakon át a szaguk is bejöhet.
/Lefárasztást már leírtam, csak kitöröltem, mert az én dolgom, de szerintem 1 és negyed óra séta, amibe "beiktatunk" egy nagy kergetőzést az egyik környékbeli kutyussal, eléggé kifárasztja, már csak azért is, mert amikor hazajövünk kb. rögtön isz
*ik, majd lefekszik. Eltelik öt perc, és nyitom az ablakot, és pár perccel később már ott áll, és ugat./
Ezennel lezártnak tekintem a kérdést, és megígérem, többet nem teszek fel egyet sem ezen az oldalon!
Nekem van tapasztalatom elég egyszerű. Ha jobban figyelek mint a kutya, úgy teszek veszek, mint egy kisfőnök nyitott ablaknál, akkor nem ugat a kutya.
Hogy is mondjam. Ha csak úgy vagyok otthon, bambulok, nem figyelek, akkor ugat. Ha figyelek mindenre, és úgy vagyok otthon nyugodtan, nem ugat. Lehet érzi ha nem figyelsz, és ezért jelez ugatással, hogy mozgolódás van kinn.
Lehet furán hangzik, de nálunk ez bevált. Mikor ugatni kezd a kutya a nyitott ablaknál hirtelen kapcsolok, hogy elkalandoztam, és abbahagyja. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!