Melyik a rosszabb a kutyának. Ha láncon tartják, de elengedik az utcára, rendszeresen, vagy ha sose viszik sétálni, de a kertben szabadon van?
Nálunk évente legalább egy kutyát felszeletel a vonat! Pedig forgalom is alig van. Igen, gondolom ők is köszönik szépen jól vannak!
Kutyát utcára kiengedni törvénytelen és veszélyes mind a kutya, mind az emberek számára!
Láncon tartás jogi háttere: [link]
"istestű eb: olyan eb, amelynek testtömege nem haladja meg a 20 kilogrammot;
d)2 közepes testű eb: olyan eb, amelynek testtömege 20-40 kilogramm;
e)3 nagytestű eb: olyan eb, amelynek testtömege meghaladja a 40 kilogrammot"
"Tilos
a) kistestű ebet 10 m2-nél, közepes testű ebet 15 m2-nél, nagytestű ebet 20 m2-nél kisebb területen tartósan,
b) kistestű ebet 4 m-nél, közepes testű ebet 6 m-nél, nagytestű ebet 8 m-nél rövidebb eszközzel tartósan kikötve tartani"
Egyébként az utcára kiszökött, kiküldött gazdákat jól seggbe kéne rúgni, mert nagyon veszélyes dolgot művelnek.
Pl. tegnap ismerősöm a pórázos kutyájával sétált, faszi állt ki kocsival, amstaffja kirongyolt a kutyára, faszi utána és bedobta a kertbe, kutya újra kitört és ismerősöm alkarját harapta meg nagyon csúnyán, plasztikázni kell majd!!!
Minket is számtalanszor támad meg kapun kirontó kutya!
ZÁRT kertben lánc NÉLKÜL SZABADON kell kutyát tartani, ez a minimum!!! Szigetelt házzal
Aztán a napi sétát, tanítást, játékot már nem is említem
Számomra az, aki kiengedi a kutyáját, csak egy kicsit van "magasabb szinten", mint egy állatkínzó. Én mélységesen megvetem az ilyen gazdákat, és nem értem, felnőtt emberek miért nem képesek felelősen átgondolni és megérteni, hogy a kutyát nem szabad csak úgy kiengedni. És nem csak a kutya miatt. Mert lehet, hogy a kutya 10 évig is visszajár látszólag gond nélkül, de közben rengeteg kellemetlenséget okozhat másoknak. Pl képzés alatt álló, vagy tüzelő kutyás sétáltató gazdiknak. Vagy olyanoknak, akik félnek a kutyáktól. Vagy azoknak, akik a random helyekre tett kakát kerülgetik.
Ezen kívül pedig egy így kiengedett kutya okozhat komoly baleseteket, pl ha rátéved egy forgalmas útra.
Ehhez képest az már szinte mellékes, hogy lehet, hogy a kutya egyszercsak mégse megy haza.
Én hívtam már ki sintért önsétáltató kutyára... illetve akartam hívni, de nem vették fel a megadott telefonszámot. De legközelebb is bepróbálkozom.
utálom az önsétáltató kutyák gazdáit
nem merem kivinni az utcára sétálni a kutyámat, mert a szabadon engedett kutyák előszeretettel morogva közelítenek...
nem beszélve a sok vonat alá futott, autó által elütött, megtépett, megkínzott önsétáltató kutyákról, de persze, köszönik szépen, jól vannak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!