3 hónapos rottweiler kint lehet éjszaka?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 3 hónapos rottweilerem. 1 hete hoztam. Szerintem akitől hoztam,annál is kint volt, igaz a társaival. Megpróbáltam bent tartani,de túl eleven. Megrág, felborít mindent,még nem szobatiszta. Sajnos az udvarra nem tudom kiengedni, hogy ott végezze a dolgát, mert még ki tud bújni a kerítésen. Van egy nagy kennelem, kutyaházzal és egy ugyanakkora, a kennellel egybenyíló melléképületem.Már elkezdtem kiszoktatni. A nap nagy részét ott töltötte. Nem tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Szerintetek úgy jó, ha rakok szalmát a melléképületbe és berakom oda a kutyaházat is?2014. febr. 14. 17:38
11/12 anonim válasza:
És mikor tervezed beszoktatni a lakásba, majd kamaszkorában, amikor már fizikailag és agyilag is sokkal nehezebben kezelhető lesz? :) Még most csináld, amíg kölyök, mutasd meg neki a helyes viselkedést, tereld el a figyelmét arról, amit nem szabad, adj neki más rágcsálni- meg játszanivalót, ha pedig nem vagy otthon, csukd be valahova, ahol nem okozhat nagy kárt. De ne a kennelbe, mert akkor nyilván bentre fog üríteni, a kutyák alapvető igénye nem a te lakásod, hanem a saját életterük tisztán tartása. Tedd az életterévé a lakást, és tanuld meg kezelni, mert 40-50 kilós korában még annyira se fog menni, mint most. Magától nem okosodik egy kutya sem, nevelni és tanítani kell, különösen a kölyköket, akiknél még senki más nem foglalkozott ezzel előtted. Ha egyedül nem megy, keress fel egy jobb kutyasulit, járjatok el ovizni, ott a kutya is elfárad meg te is okosodhatsz.
12/12 anonim válasza:
Vegyél neki fonott csontot, azt nagyon szereti rágni minden kutya. :) Én mindig úgy csináltam, hogy ha kiszemelt volna valamit, amit nem kéne megrágni, akkor rászóltam és az orra alá dugtam a csontot.
Nagyon hamar megtanulta az összes kutyám, hogy ha rágni akarnak, akkor azt tessék. :)
A másik: mi vagy 2 éve vettünk olyan gumi lasztit, amiben van egy lyuk és oda bele lehet tenni kisebb szemű jutit. Imádja az összes kutyánk, még a cica is azzal játszik. :) Jól lefoglalják ezzel magukat, mert b*ssza a csőrüket, hogy érzik a kaját és a fene egye meg, hogy nem jön ki. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!