Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harci kutya támadása esetén?

Firestorm kérdése:

Harci kutya támadása esetén?

Figyelt kérdés

Éppen ma beszélgettünk egy ismerőssel arról,hogy mi a teendő,ha egy harci kutya megtámad egy másik kutyát vagy embert.Ő azt mondta legjobb ütni vágni a kutya fejét vagy éppen ahol éri.

Én maradtam a grabanc elkapásnál és megrázásnál illetve a 2 hátsó láb kihúzásnál illetve a száj szétfeszítésével bottal.

Én úgy tudom,ha egy ilyen jellegű kutyát elkezdenek ütni annál jobban támad és ráfog az áldozatra,mennyi ebből a valós dolog?

2014. febr. 14. 17:18
1 2
 1/16 anonim válasza:
34%
Has beszív, golyó beszorít, jobbra el.....
2014. febr. 14. 17:26
 2/16 anonim ***** válasza:
60%
Általában a begőzölt kutyákat jobb nem ütni, mert csak tovább spannolod vele, meg az ordítozás is csak alátesz olyankor a harci helyzetnek, nem segít leállítani a verekedést. A magasabb fájdalomküszöbű kutyákra ez még inkább igaz, szóval ha az első két-három erőteljesebb rúgásra nem reagál, akkor jobb nem erőltetni a dolgot. A hátsó láb fogása a legjobb, illetve grabancnál annyira nem érdemes szerintem fogni, de ha nyakörves, akkor azzal ki lehet emelni és fojtani, hogy az oxigénhiánytól el kelljen engednie a kutyát, de ezt inkább csak a gazdája csinálja, akire jobb eséllyel nem fordul vissza, ha elereszti a kutyát. A száját is szét lehet feszíteni, de azt is óvatosan, és közben valaki tartsa azért vissza, hogy ne tudjon azonnal visszafogni.
2014. febr. 14. 17:41
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
2014. febr. 14. 17:42
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Egyszer láttam egy dokumentum filmet a kutyaviadalokról és azok rehabilitációjáról.Fiatal srác szoktatta össze a viadalos kutyákat egymással.Éppen nagyban magyarázott mire a 2 körülötte lévő pitbull egymásnak ugrott kb 5 mp alatt szétkapta őket,mind a kettőt a grabancnál megragadta és egy rántással szétkapta a kutyákat.Hihetetlen volt amilyen gyorsan történt olyan gyorsan is vége lett.

http://www.youtube.com/watch?v=oauWfQLxrYk&oref=http%3A%2F%2..

Itt a linkje 15 perc 40 mp-től érdemes meglesni,engem ledöbbentett.

2014. febr. 14. 17:52
 5/16 sippara ***** válasza:
68%
Wow :O Hozzátenni nem tudok semmit, amit akumi nem mondott volna már el, csak meg akartam köszönni a videót :)
2014. febr. 14. 18:10
 6/16 A kérdező kommentje:
Rettentő gyors gondolkodású ez a pasi és nagyon ügyesen cselekedett,ha nem látom nem hiszem el,hogy ilyen létezik.
2014. febr. 14. 18:31
 7/16 anonim ***** válasza:
48%

A harcoltatott kutyák sosem mennek emberre. Pont azért, hogy a gazda ki tudja venni bármikor a harcból is .

A pit nem foghat emberre.

2014. febr. 14. 18:56
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Hát én mondjuk ilyen állapotban még szájkosárban tartanám a kutyákat, de ő tudja :) Mindenesetre tényleg szép mentés, bár ezt nem viadalos kutyáknál azért ne próbálgassa senki, mert azok esetleg vissza találnak fordulni az emberre. A harcoltatott kutyáknak 100%-ig emberbiztosnak kell lenniük, tréningezve vannak rá, hogy csak a másik kutyával foglalkozzanak, megszokták, hogy néha szétszedik őket, meg ők gondolkodnak is közben azért, az utcai verekedés meg sokszor leginkább energialevezetés meg kontrollálatlan agresszió, komoly rutin nélkül.
2014. febr. 14. 19:00
 9/16 A kérdező kommentje:

Kicsit fonalat vesztettem :)

Ez hogy jött ide?

Viszont van olyan szerintem,hogy a túl spanolt kutya gondolkodás nélkül vissza harap az emberre,ha leakarja szedni.

2014. febr. 14. 19:02
 10/16 A kérdező kommentje:

Igen én is a szájkosár mellett lettem volna,de hát úgy tűnik helyén volt az esze.Sajnos nem tudok angolul így sok mindent nem értettem az egészből,csak összeraktam magamban a dolgokat.

Az elejét áttekergettem,mert sok rész sokkoló volt nekem és elsírtam magam a verekedésnél illetve mikor árammal megölik szegény kutyát,szóval még szavakat sem volt időm kiszedni.

Valaki esetleg érti miről van szó,főleg ott a vége felé miről beszélhet a srác?

2014. febr. 14. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!