Mit tehetek, ha megugat a kutyám?! Játszik, vagy támadni akar?!
Idáig csak kis testű kutyáink voltak (westie), de most egy németjuhász és valószínű rottweiler keverék kutyánk van. Az anya nagyon nyugis, barátságos németjuhász. 7-8 hónapos most a kutyus, de már anyát is és most engem is megugatott.
Mindig elviszi a lábtörlőt, és amikor visszahozzuk, tudja, hogy bűnös, elkezd szaladgálni, ugrálni, menekül előlünk, kicsit olyan mintha játszana. Most rászóltam, hogy menjen az ajtóból, de nem volt hajlandó, így egy kicsit megsuhintottam a lábtörlőt meg felé léptem, erre ő hátraugrott és elkezdett ugatni. Rászóltam és támadó állásban folytatta az ugatást. Megijedtem, bár tudom, hogy ez a legrosszabb reakció. Mit lehet csinálni? Még nem is nőtt meg teljesen...
7-8 hónapos. olyan mint a kisgyerek...
nem foglalkoztok vele magára vonja a figyelmet. Még akkor is ha tudja hogy nem szabad.
Elsőnek köszönöm! :)
Másodiknak pedig javaslom, hogy olvassa el újra mit írtam, és tanuljon meg szövöget értelmezni! 1. nem volt még nagytestű kutyánk, 2. szerintem ha támadó állásban ugat, az akár támadást is jelenthet.
Ha megfigyeled több hangsúlyba ugat egy kutya.
És rájössz mikor hisztizik,játszani akar,és mérgesen ugat.
Több fajta személyiségű kutya van!!!
Nekünk 5hónapos 34-38kg közötti nagytestű kutya elkezd csipkedni húzgálja a zokni ugat na ekkor vagy játszani akar vagy megérezte a húsi szagát amit eszek és kunyerál.
Köszönöm a tanácsokat! :)
Azt, hogy milyen hangsúlyban ugat még nem tudtuk megkülönböztetni. Eleve nem ugatós kutya, még akkor sem ha a postás jön... A hólapátot azt viszont nagyon tudja ugatni :) Én ettől a támadó állástól ijedtem meg, de kipróbáljuk a tanácsokat.
előző:
nekünk is a hólapátot+talicska+kocsi+ismeretlen tártyak
előző:
Ugatás is szemelyiség függő.
Van amelyik kutya mindenre ugat ami mozog vagy csak amikor tényleg kell, terület közelében lévő személyekre.
Figyelgesd rá fogsz jönni,hangsúlynak másnak kell lennie!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!