Ezt már fellehet jelenteni állatvédőknél? Illetve névtelenül lehet bejelenteni?
A Kádártól jól megtanultad a jelentgetőst!Gratula
Nem hogy törődnél a saját dolgoddal,mint hogy azt lesed hogy kit és mikor és miért bírnád feljelenteni!
Szia!
Szerintem mindenképpen érdemes értesíteni az állatvédőket. Ők tudják, mit kell/lehet tenni ilyen esetben. (Elmennek, megnézik, elveszik az állatot, stb.)
vigyázz magadra, nehogy kitudódjon és te húzd a rövidebbet
illetve arra is vigyázz, hogy mi van akkor, ha esetleg a kutyus valamilyen betegségen esett keresztül (nem tudom, milyen a helyzet, a leírás alapján a látvány annyira nem jön át), itt magamból indulok ki: a kutyám szeptemberben átesett egy csúnya betegségen, egész nap csak feküdt, nem ugatott, nem csinált semmit, nem evett, rosszul volt, nagyon sokat fogyott, kis csonti lett
folyamatosan próbáltuk etetni (anyukám is segített), úgy kellett beleerőltetni néhány szem tápot
azóta szerencsére jobban lett, a gyógyszereket még mindig kapja, már jobban néz ki, mint előtte, de szőrhullás megmaradt (nem tudom, hogy most az időjárás vagy a betegség miatt)
szóval lehet, hogy ez a kutyus is beteg volt, vagy az, nem tudom, de ez úgy ki fog derülni, ha kimennek
te pedig helyesen cselekedtél
Le lett írva kb.ezerszer,hogy az állatvédők NEM TUDNAK többet tenni,mint bármely átlagember.Nincs jogkörük semmivel se többhöz,mint bárkinek.Egy kobzáson is hetekig tökölődnek a hatóságok,kiküldenek hatósági állatorvost,aki az ilyen esetek nagy részében megállapítja,hogy minden rendben,mivel ő is helyi lakos és nem szeretné,ha betörnék pl.az autója ablakát.A tulaj meg szépen eltünteti a "bűnjelet".
Tehát a kedves kérdező készíthet fotókat,bemegy a jegyzőhöz,intézkedést kér.Lehet névtelenséget is kérni.
Ha a jegyző nem intézkedik,meg kell fenyegetni,hogy a feletteséhez fordulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!