Kutyakozmetikusnak mennyi borravalót illik adni?
Figyelt kérdés
Bichon kutyusunk nyírása, körömvágása után 1000Ft-tal adunk többet. Ez elegendő?2014. febr. 13. 10:12
11/25 anonim válasza:
Hát 50% borravaló minden alkalommal szerintem sok.
Ez nem hogy elegendő, hanem ennyit nem is szoktak elfogadni.
12/25 anonim válasza:
Nekem változóan adnak, 200tól 2000ig. De 600nál többet nem szívesen fogadok el, hisz nem ebből akarok meggazdagodni. A 2000es az a csaj szokott lenni, akinek átlag 3 órát foglalkozok a kutya bundájával és ezért 2300at szoktam kèrni.
13/25 A kérdező kommentje:
Általában mi is ott vagyunk 1,5-2 órát.
2014. febr. 13. 13:49
14/25 Akiteki válasza:
Senki nem irigykedik, de ha azt mondja, hogy 3000-et fizetek, akkor annyit fogok. Miért adnék többet? Ha többet akar kérni, mondja meg.
Nem egy szabott árjegyzék szerint dolgozik, annyit kér, amennyit gondol.
15/25 Akiteki válasza:
Ja, hogy érv nincs. Van ez így, Tényleg nem szabad erőltetni.
16/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem ennyi elég lesz. Nem szeretném, ha emiatt alakulna ki vita!!
2014. febr. 14. 18:46
17/25 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha szabad ilyet mondanom, ne akarjunk a másik pénztárcájával gazdálkodni. Mindenki annyit ad, amennyit az önérzete diktál/tud/akar. A 10%-os borravalóról tudtam, csak azt nem, hogy nem csak étteremre vonatkozik.
2014. febr. 14. 18:53
18/25 Akiteki válasza:
Valószínűleg halálra rémültem. :)
Szóval még mindig nem értem, hogy ha valaki azt mondja, hogy 2 ezret fizessek, miért kellene 3-at adnom. Vagy akármennyivel többet. Én sem mondom az ügyfeleimnek, hogy fizessen ennyit, aztán még tartom a markom plusz pénzért. Ha többet kérek, akkor annyit mondok.
A normál fodrásznak sem adok borravalót, mert ő is a végén közli, hogy mennyi volt a hajvágás.
19/25 A kérdező kommentje:
Én tiltottam!! Ne itt vezessétek le a dühötök! Örülnék, ha kulturáltan társalognál!!
2014. febr. 14. 21:49
20/25 anonim válasza:
Amúgy Akiteki! Ha annyit kérne érte a kozmetijus amennyit ténylegesen kéne, akkor senki sem menne hozzá. Mert ebben az országban mindenki a kicióccót keresi. Legutóbb kellett volna háznál csinálni 2 spancit. Mondom adok kedvezményt is, mert házhoz megyek és 2 kutya is van. Így lett volna 6500, az eredeti 7800 helyett. Másnap hívtak, h mégse kell, mert valami idióta megcsinálja 2500ért. A mai napig nem fér bele a fejembe, h ez az ár mire volt jó vevőcsalogatáson kívül. Hisz ugye számoljuk a munkát, anyagköltséget (mert ezek a fránya gépfejek és ollók kopnak, sőt a samponok és a többi szer sem a fán terem), utazási költséget, időt. Sehogy se jön ki. Igaz, utána láttam a kutyákról képet, kb mint akiket elkapott egy ezer éves fűnyíró. De jó az, mert óccsó vót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!