Mi a baj azzal, ha az én személyiségemhez egy társasági eb illik?
jelen pillanatban a papillonra gondoltam.
mikor néhány nagyobb kutyát tartó ismerősömnek elmondtam, hogy jelen pillanatban papillon tenyésztőt keresek, rögtön elkedztek fujjogni...
Miért lenne baj vele? Hozzám is a társasági kutyák illenek, az ő személyiségükkel tudok azonosulni. Ha egy vizslát vennék, egy év alatt megőszülnék, aztán meg kölcsönösen utálnánk egymást, amiért egyszerűen más az életritmusunk. Ha te csak azért, mert lefujjolnak az ismerőseid, egy tőled teljesen eltérő habitusú kutyát választasz, azzal többnyire szívni fogsz. Kutyát azért vesz az ember mostanában, hogy legyen egy társa akit gondozhat, szerethet, felvidítják egymást. De ez csak akkor működik ha passzol is a kutya jelleme a tieddel.
Amúgy nem értem, miért veszed így a szívedre amit az ismerőseid mondanak. Valószínű csak hőbörögnek a méreten (vajon mit kompenzálnak?) nekik nem volt papillonjuk, csak azt tudják, hogy kicsi kutya. Hát, jobb békében meglenni egy papillonnal, mint nap mint nap üvöltözni egy félrenevelt stafforddal, amit azért vettél meg, mert azt mondták, az a jó kutya...
(egy máltai gazdi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!