Kutyakozmetikusnak mennyi borravalót illik adni?
Nem járok kutyakozmetikán, de hadd kérdezzem meg, miért kell borravalót adni?
Ahogy hallottam, azért nem 5 ft-ért dolgoznak. Nem kalkulálnak bele az árukba mindent és ezért kell? Vagy mi a francért?
Mennyit fizettek?
Ha 3000 Ft, akkor nagyon sok az 1000 Ft borravaló.
Egyébként szerintem nem kell borravalót adni, hiszen magáért a szolgáltatásért fizetsz, nem kapsz semmi pluszt a borravalóért. Úgy szokás szerintem, hogy ha valami hülye összeg a vége, pl. 5780, akkor nyilván nem kéri vissza az ember az aprót, hanem 6000-et ad.
Attól függetlenül, hogy magánvállalkozó,illik adni borravalót. Én a fodrászomnak, és a kozmetikusomnak is adok, pedig ők is magánvállalkozók.
Azért egy magánvállalkozónak sokkal több kiadása van, mert nem csak a felszerelés és munka bér miatt dolgozik drágábban hanem neki rezsitől kezdve mindent fizetnie kell.
Ha bérli a helyet azt is, és nem tudom, hogy vállalkozóként miket kell még fizetni.
Én is mindig adok borravalót, mert illik. Ha meg a munkájával is megvagyok elégedve, akkor pláne.
Én teljes kozmetikára 5400-at fizetek, de mindig 6000-ret adok, mert a kutyám szereti, nagyon jól bánik vele. egyedül nála tűr meg a kutya bármit.
Szóval szerintem megérdemli azt a 600 Ft-ot.
Attól mondjuk nem félnék, hogy egy vállalkozó nem kalkulál bele mindent az árba és éhen hal.
Félre ne érts, én is adok borravalót (de a kozmetikusom és fodrászom pont nem fogad el), ha olyan szolgáltatást kapok, amivel messzemenően meg vagyok elégedve, de hogy 1000 ft-ot adjak egy kutyakozmetikában, mert így illik?!?! Hát biztos, hogy nem tenném. Szerintem baromi sok.
attól függ milyen szolgáltatást végzet, de akkor is max a kerekített összegből ahogy írták ha 5780 akkor nem kérek vissza.
De volt már rá példa hogy -igaz nem kozmetikus- olyan flegma és bunkó volt a pincér csajszi hogy az utolsó forintot is hagytam hogy leszámolja, és amikor még ott várt 10 secet akkor megköszöntem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!