Dobis gazdik! Mi a véleményetek?
Volt már néhány kutyám, dobim még soha. 5 Hónaposan került hozzám egy kölyök, rettenetes körülmények közül. Egy család vette, de "rossz" volt a kölyök, rájöttek, hogy nem nekik való a fajta. A tenyésztő nem vásárolta vissza, mivel ez az ok nem volt a szerződésben. Mire sikerült elhoznom, a kutya 1hónapja egy kennelbe volt zárva, és maximum maradékot meg valami rettentő olcsó (noname) konzervet kapott.
Na szóval, mivel nincs gyakorlott szemem a dobikhoz, a hozzáértők véleményét szeretném kikérni. Mit gondoltok a kölyökről?
6hónapos, szuka. Kedden mértem utoljára, már szedett fel némi izmot, és nem látszanak ki a csontjai, így 18kg.
Állatorvosi átfogó vizsgálat (vér,széklet, vizelet) alapján egészséges, a fogai rendben vannak (bár hiányzik egy, elvileg egy verésnél "elhagyta").
Itt vannak képek:
Több kommentemben is leírtam már, hogy néhány tenyésztőről megvan a véleményem... Mondta ez a fazon is, hogy neki sem ideje sem pénze nem engedi hogy selejtes kutyákkal foglalkozzon, "nem menhely".
Azért is tettem fel többek közt a kérdést, hogy maradjon-e meg a kicsi ebben az itthon elvan, nevelődik, stb. rendszerben, vagy vihetem nyugodtan edzeni a NJ-szal (ÖV)?
Meg persze nyilván kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy "igazi" dobermann lesz-e egyszer. Teljesen más, mint amilyennek én elképzeltem az életet egy ilyen kis majomparádéval...
Hát ők ketten óriási haverok. A németjuhász második kölyökkorát éli. A kicsi meg komoly feladatok elé van állítva. Össze kellett haverkodnia az antiszociális szobacicámmal (még nem sikerült). Találkozott már kisgyerekkel, idegen felnőttekkel. Az már biztos, hogy a gyerekeket nem szereti. A nagyobb méretűekkel viszont elvan. Nem barátkozik velük, de elvan. Más kutyákkal szépen barátkozik, bár a póráztól nagyon fél (verték vele meg volt megkötve is), ezen most dolgozunk, addig a kutyasuli hanyagolós sajnos.
Akkor viszont örülök, hogy nem látjátok rajta gyakorlott szemmel, hogy megszenvedte volna a sz.r körülményeket, és ennek örülök.
Köszönöm a válaszokat!
Ő még nagyon fiatal, és minden rajtad múlik. Tanítsd sokat, próbáld szocializálni, és bár tudom, hogy nem könnyű, de a kisgyerekekhez is hozzá kellene szoktatni nagyon vigyázva, felügyelettel.
Egyébként szép kutya, imádom a lógó fülű dobikat :) Szinte más fajtának tűnik, mint az álló fülű társai.
Az ÖV-et ajánlom, biztos élvezné, és jót tenne az önbizalmának is.
Köszönöm a segítséget!
Igyekszünk pórázazni, mindaddig működik, míg valami "félelmetes" inger nem éri. Ha a német juhásszal ketten viszem őket, úgy akkor sincs baj. ÖV-re nagyon szeretném vinni, a NJ a vizsgáig meg sem állt, és még mindig imádja, heti 2x hordom.
Egyébként fura dolog ez... a gyerekeket rögtön levadássza, felborogatja, ugrál, nadrágot tép. Ha egy kis visítozás is belekerül a játékba, onnantól meg megállíthatatlan. Harap, cibál, rángat, ugat. Az előző "gazdáinál" 2 kisgyerek volt. Szerintem van összefüggés...
Azt is furának tartom, hogy a macska is ugyanúgy szaladgál idebent, sőt, ha a kutya közel megy, fúj rá és le is pofozza. Soha nem lépett fel még vele szemben támadóan... Nem tudom miért pörög így be gyerekekre, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy rossz tapasztalata van velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!