Nagyon megtépték a kutyám a parkban, tanácsot szeretnék, jegyzőhöz érdemes menni?
én is beszerzek egy gázsprayt, basszus. : Márcsak azért is, mert tényleg vannak hülye kutyák... az enyém közepes testű, megadó, nagyon ártatlan. Volt hogy megtámadták már, de eszébe sem jutott visszatámadni, inkább összehúzta magát. :S
Bár komoly affér nem volt hálistennek. De ha lenne, idegbajt kapnék szerintem.
Amúgy, ha egy kutyán egyszer látom hogy hajlamos a balhézásra... engem nemérdekel mit mond a gazdája, az sem ha csak ők vannak lenn, én elkerülöm őket és kész.
Felháborító, hogy az aki kutyát tart főleg nagytestűt, ne tudjon a kutyái felett uralkodni.Nem tudom azt elhinni, hogy a pasas ne látta volna a kutyáin azt,hogy mire készülnek a kutyái. Vagyis ha látta nem tudta értelmezni azt. Egy parkban nem csak pofázni kell egymással, hanem mindenkinek a saját kutyáját figyelemmel kell tartania, főleg ha két kutyája van. Mert óhatatlan az, hogy mikor indít be egy kutya egy verekedést mire a társa is csatlakozik.
Egy domináns kutya, legyen akár ivaros akár ivartalan és ha nagytestű is ráadásul, veszélyt jelent a kisebb gyengébb kutyákra.
Ha van legalább két tanúd, és orvosi papírok a kezedben a költségekről akkor polgári peres úton érvényesítheted azt.
a bíróságon nem fognak felelősségre vonni senki sem azért, hogy pórázon voltak e vagy sem a kutyák, ez nem a kártérítési perre vonatkozik.
a leírtak alapján ,számomra ez egyértelmű megrendszabályozás volt . a gazdik eltávolodtak, így a két domináns testvér kutya . együtt együttes erővel megrendszabályozta a kutyádat .....SAJNOS . mivel ivartalanított , így a szagok nem segítenek, mivel nem volt ott a falkavezér ( gazdik ) így a két testvér úgy gondolta ,hogy eljött az ő idejük .
az ilyen támadás nem elkerülhető !!
bár a sebei súlyosnak látszanak, de hidd el ,ez még jól sült el !
az ivartalanított kutyák közötti harc ( főleg a szukáknál ,sok esetben az egyik halálával végződik !!!)
javaslom készülj fel , gázspray,stb , de a lényeg,ha a kutyád nem enged ( és miért is tenné,hiszen domináns ) akkor neked kell felkészülnöd a várható összecsapásokra.
vannak kutyák akik remekül elkerülik az ilyen helyzeteket ,és vannak akik szinte keresik . ilyen a természetük, sőt talán pont e-miatt szeretjük őket :)
gyógyulást ,és jobbulást kívánok .
jogilag a te kutyád pont annyira hibás mint a másik kettő . lehet ,hogy 1-1 ellen győzött volna ! de itt nem a győzelem a fontos. nekünk !
a kutyák szemében viszont csak 1 vezér lehet !!!!!! ezt sose feledd!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!