Szerintetek érdemes lenne Akitát vennem?
Helo! Nekünk az első akitánk úgy került hozzánk, hogy egyedüli kutya volt, és volt mellette egy cica. Lány volt a kutyus! És elég jól megvoltak! Később mikor kb másfél-2 éves lehetett került mellé egy fiú akita is.
Amikor csak a cica volt a kutyával akkor volt hogy együtt is aludtak. Aztán hirtelen volt valami... (talán a vemhesség miatt) de ugyanazt a cicát a falhoz vágta... szegénynek eltört a gerince is!
Nem megijeszteni akarlak! :D Csak a lényeg, hogy ezekre is figyelj oda, hogy pl fiú vagy lány kutya. Nekünk volt mindkettő! A fiú kutya talán jobban megtűr más állatokat ha eleve úgy neveled, bár ha a Husky is Fiú kutya akkor arra nagyon ügyelni kell, hogy ha az Akita akar a falkavezér lenni később, akkor tűrje el a Husky. Most olvastam nemrég hogy eléggé megegyezik a két fajta személyisége!
Mikor a lány kutyánk után megvettük a fiút is, akkor kezdetben a sajátjaként bánt vele. (kb 1 évig) Még a csontot is ketté harapta a kisebbnek. De mivel a lány megszokta hogy Ő volt a vezér, a fiú meg hiúságából adódóan Ő szeretett volna az lenni, ezért véresre marták egymást!
Szóval ebben a helyzetben szerintem azon múlik az akitád (már ha még nem vettél, vagy még érdekel is?!) hogy milyen személyiségű a Husky-d!
Nyilván az Akitának is a személyiségén fog múlni nagyrészt, de azt ugye meg nem lehet tudni amikor megveszed! Max ha érdeklődsz a kutya szüleiről, hogy ők milyenek.
Ha viszont tényleg keményen fogod őket, és nem hagyod rájuk hogy viccből is marcangolják egymást, akkor szerintem nem gond! A lényeg hogy a kutya már félévesen rád tudjon hallgatni, utána már 'tudod' irányítani abban hogy mit szabad és mit nem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!