Nagyon megtépték a kutyám a parkban, tanácsot szeretnék, jegyzőhöz érdemes menni?
Hivatalos futtatón voltál? Mert máshol nem megengedett a póráz nélküli kutyás bandázás hivatalosan.
A jegyző ilyesmivel nem foglalkozik.
Amit tehetsz, polgári úton , tanúkkal, feljelented dologi kár okozásáért és igényled a számlákkal igazolt orvosi költségek megtérítését.
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Azt szeretném még megkérdezni, ha ne adj' Isten újra ilyesmi történik mit tegyek? Őszintén szólva iszonyatosan megijedtem, de abban a pillanatban semmi sem jutott eszembe csak az hogy elkezdem őket a pórázzal ütni hátha akkor elengedik a kutyámat, erre a gazdájuk elkezdett nekem üvölteni hogy ne verjem a kutyáit, de akkor mi a francot kellett volna csinálnom?
sajnálom a történteket . hogy milyen retorziókat érvényesíthetsz, azt nem tudom ( nem is érdekel )
viszont ,hogy mit tegyél ,hogy ez ne történjen meg újra , abban adhatok tanácsot.
- azt nem írtad ( vagy én nem látom ) ,hogy a te kutyád is szabadon volt -e ??
mert a támadás elkerülésének sok módja van .
legegyszerűbb ha nem mész oda :)
a szabadon lévő kutyák közötti harc nagyon-nagyon ritka . legtöbb esetben a rosszul szocializált kutya -rossz jeleket továbbít és ezért a domináns kutyák támadásba lendülnek ( megrendszabályozzák ) ,ez is ilyennek tűnik .
ha 1 nél több kutya van az már falka ,ergó csak egy domináns vezető lehet közöttük ( és felettük természetesen a gazdik , de jelen esetben ők most nem játszanak)
viszont ,ha az egyik kutya ,vagy mindkettő pórázon van , a harc valószínűsége 90-95 % -kal megnő !!
persze ,ismerni kell a kutyát, feltételezem,hogy aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját ,az ismeri is.
szándékos támadás ??? létezik ,de nagyon ritka !! legtöbbször a szándékosság látszatát az okozza,hogy a domináns kutya , hibás visszajelzéseket kap , akár 100-200 méterről , amikor a kedves gazdi még észre sem vette a többi kutyát,és nem látta ,hogy a saját kutyája ,hogyan reagál a feléje érkező egyértelmű domináns jelekről . mivel ezek megtanulása a szocializáció.
és a harcok legtöbb esetben ennek hiánya miatt alakulnak ki.
mi van ,ha a másik kutya a hibás ? : egy domináns ,és rosszul szocializált kutyával való találkozás, póráz nélkül , miközben a tiéd jól nevelt és pórázon van .
akkor jössz te . a higgadtságoddal, a testbeszédeddel,a fellépéseddel . elkergeted, elriasztod, vagy egyszerűen elkerülöd a kutyát . ha már támad, akkor pedig dobd el a pórázt !! hagyd a kutyákat harcolni !
shar-pei ??? ez nem egy kimondottan harcra kitenyésztett kínai kutyafajta :):):):) lehet hogy több önbizalommal a kutyád győzött volna ? vagy ??? mindenesetre a lényeg ,hogy te nem sérültél meg ,és a kutyád sebei sem súlyosak . ( a magam részéről a " gazdi finom bántalmazása " jogos válaszlépés lenne :)
Esetleg vihetnél magaddal kannát (nagy kutyák, szóval akkorát, amekkorát csak tudsz), amiben vannak kavicsok, hogy zörögjön.
Én egyszer úgy állítottam le egy kezdődő verekedést két idegen kutya között, hogy rájuk ordítottam, és közben közéjük vágtam a fél literes palackomat (két ilyen nagy kutyához nagyobb kell). Azért léptem közbe, mert az egyik gazda a "majd elintézik egymás között" stílust képviseli, a másik viszont nem, de ő nagyon nem tudta, mit csináljon, a kisfia meg elkezdett visítani, szóval esély nem volt rá, hogy ők maguk leállítsák őket.
Az ilyen gazdával meg nem érdemes törődni, mit ordibál, csak arra figyelj, nehogy leüssön vagy valami. o.O
tarts magadnál egy zacskó homokot a táskádban, ha viszel magaddal. És ha támadás ér, b*szd bele a támadó kutya szemébe. Én tuti nem tudnék leszedni egy nagy kutyát az enyémről, kettőt pedig végképp nem. Szóval ezt csinálnám kb.
Vagy tarts magadnál gázsprayt, az is megzavarja őket gondolom.
Bocsi, itt van egy félreérthető elírás, NEM
Erre egyik pillanatról a másikra elmentem a gazdájuktól (nem futva, csak tök nyugisan) körbevették a kutyámat és elkapták.
HANEM
Erre egyik pillanatról a másikra elmenteK a gazdájuktól (nem futva, csak tök nyugisan) körbevették a kutyámat és elkapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!