Egy fajtamentéstől akartam kutyát befogadni, de lepattintottak, hogy nincs saját lakásom, ezért nem kapok. Nincsenek ezek a fajtamentő szervezetek túlságosan elszállva?
Vagy már csak az tartson kutyát, akinek százmilliói vannak, egésznap otthon van a kutyával?
Mert egy barátnőm, ugyanattól a szervezettől (nevet nem írok, mert nem lejárató kampány akar lenni) pont ez miatt nem kapott. Szerintük ugyanis a kutya, amit örökbe akart fogadni, túl hiperaktív és nem volna el 8 órát a lakásban, míg a csaj dolgozik. A másik ok, meg az volt, hogy albérletbe nem adnak kutyát.
A csajnak 5 kutyája volt eddig, és mindegyik megkapott mindent. Kiképzést, minőségi kaját, a foglalkozást. 3 kutyájával sikeresen agilityzett is. Tudom, ismerem és ezért elfogult is vagyok. De akkor. Ugyanez a csaj, egy másik szervezetnél is jelentkezett és ott minden más jelentkező fölé helyezték és megkapta a kutyát. Az albérlet és annak ellenére, hogy 8 órát egyedül van a kutya. Pedig kb. ugyanaz jellemezte ezt a kutyát is, mint a másikat, csak fajtában tértek el.
És azt hogy bizonyítja, hogy lelkiismeretes, ír személyiségtesztet? :)
Megvan az oka, hogy miért nem ad mindenki albérletbe. Ha nem lenne, adnának, mert az nekik is jó.
Csak erre az oldalra hány kérdés jön arról, hogy költözik és nem tudja vinni a kutyát, nem talál albérletet, háborognak a szomszédok, stb. Amikor valaki azt kérdezte, hogy a kutyások közül ki adná ki kutyásnak a lakását, kiderült, hogy sokan nem, olyan indokokkal, hogy "nem tűnt ideálisnak a kutya-gazda kapcsolat", meg "csak próbaidővel", stb. holott ehhez semmi köze a bérbeadónak, a bérlő fizet kauciót, vissza lehet tartani, fel lehet mondani, de a válaszokból látszott, hogy amikor mi kerülünk olyan szituációba, hogy az értékünket másra bízzuk, nagyobbak az elvárások. És az csak egy ingatlan, nem egy érző lény. Az alapítvány el akarja kerülni az ilyen szituációkat és hogy emiatt érje csalódás a kutyát.
Az örökbeadót és a gazdit is meg lehet érteni. Annyi örökbefogadható kutya van annyiféle alapítványnál, van miből válogatni, nem kell "lejáratni" őket (az mondjuk nem tudom mióta számít lejáratásnak, hogy ennyire megválogatják, kihez mehet a kutya).
Én egy nagyon népszerű,német fajta mentőitől szerettem volna kutyát örökbe fogadni,de amint felmentem a facebookos oldalukra elment minden kedvem.Nekem kissé ellenszenvesnek tűnnek,túl magasra teszik a lécet,(volt már kutyám,ebből a fajtából is)olyan érzésem van,mintha-mint előttem írták.szolgát keresnének,nem gazdát.
Illetve minden második poszt arról szól hogy nincs hely,és azt is megértem hogy át kell vizsgálni a jelentkezőket,én is ezt tenném,DE van egy határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!