Egy fajtamentéstől akartam kutyát befogadni, de lepattintottak, hogy nincs saját lakásom, ezért nem kapok. Nincsenek ezek a fajtamentő szervezetek túlságosan elszállva?
Vagy már csak az tartson kutyát, akinek százmilliói vannak, egésznap otthon van a kutyával?
Mert egy barátnőm, ugyanattól a szervezettől (nevet nem írok, mert nem lejárató kampány akar lenni) pont ez miatt nem kapott. Szerintük ugyanis a kutya, amit örökbe akart fogadni, túl hiperaktív és nem volna el 8 órát a lakásban, míg a csaj dolgozik. A másik ok, meg az volt, hogy albérletbe nem adnak kutyát.
A csajnak 5 kutyája volt eddig, és mindegyik megkapott mindent. Kiképzést, minőségi kaját, a foglalkozást. 3 kutyájával sikeresen agilityzett is. Tudom, ismerem és ezért elfogult is vagyok. De akkor. Ugyanez a csaj, egy másik szervezetnél is jelentkezett és ott minden más jelentkező fölé helyezték és megkapta a kutyát. Az albérlet és annak ellenére, hogy 8 órát egyedül van a kutya. Pedig kb. ugyanaz jellemezte ezt a kutyát is, mint a másikat, csak fajtában tértek el.
Azért válogatják meg a gazdákat,mert egy albérletből bármikor kitehetnek és akkor mi lesz a kutyával? Sokan például vissza adják a menhelyre,mert mondjuk ahová tud menni oda kutya nem mehet stb Persze sokan nem így gondolkoznak.De inkább a biztosra mennek.
Nekem is volt egy ismerősöm aki fajtamentéstől szeretett volna kutyát,pont volt kölyök.De ő is albérletbe lakott és nem adták neki a kutyát.Utána pár hónappal később egy fiatalat szeretett volna,de albérlet miatt újra nem adtak neki kutyát. Így ő is gyűjtött és tenyésztőtől vett kutyát.
Én megértem, hogy nem adnak albérletbe kutyát. Sajnos, ha valami miatt másik albérletbe kényszerül a gazdi, nagyon nehéz kutyás albérletet találni. Ha a kutya esetleg problémás, rombol, akkor még nehezebb. Azok a kutyák rengeteg szenvedésen vannak túl, természetes, hogy nagyon megnézik kinek adják oda, próbálnak minden rizikó faktort kizárni, ami visszaadáshoz vezethet.
A barátnőd azért nem kapott kutyát, mert nem megfelelőt választott. A gondozók látják, hogy milyen a kutya temperamentuma, mit bír. Lehet, hogy lebontotta volna 8 óra után a fél házat, és ezt nem mindenki tolerálja, de ezt egyszerűen lehetetlen egy idegenről megállapítani.
Én minden kutyámat szabad bejárással adok, de volt egy kutyám, akivel kivételt tettem. Nálam nem dőlt össze a világ, ha minden alkalommal, ha elfordultam a kutya fent volt az asztalon...stb., de ezt kevesen tűrnék el. Végül úgy hozta a sors, hogy mégiscsak benti kutya lett...még nem panaszkodtak, pedig már három éve gazdis. Viszont nagy volt a rizikó, és én is jobb szeretem az ilyet kizárni.
Sajnos az örökbe fogadni akart kutyát, és a gazdi jelöltet nem ismerem, ezért ebben véleményt nyilvánítani nem akarok.
1,Menhelyről
Úgy érzem sokszor, hogy a menhelyek nem gazdát, hanem szolgát keresnek a kutyának. Olyan irreális elvárásaik vannak, amit olykor lehetetlen teljesíteni, sőt szerintem néha még tesznek is rá néhány lapáttal, hogy elvegyék az örökbefogadó kedvét. Mindezt azért, mert az illető nem szimpatikus.
2, Munkahely
Teljesen normális szerintem, ha valaki kénytelen 8-10 órát magára hagyni a kutyát (haza is kell érni nem de?), hiszen munkából,pénzből élünk meg.
3, Távolság
Netán a kiszemelt kutya nem a közeli menhelyen van, hanem kicsit messzebb, már ez is kizáró ok lehet az örökbefogadásnál.Több helyen is olvastam, hogy 30 km-nél távolabbra kutyát nem hajlandóak adni.
A fent leírtak nem vonatkoznak minden menhelyre. Akinek nem inge ne vegye magára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!