Duzzadt emlők mitől?
Középkorú szuka kutyámnak, duzzadtak az emlői. Október végén, november elején tüzelt. Akkor is hasonlóan megvolt duzzadva. De akkor elmúlt, most pedig megint. Elképzelhető, hogy már lassan megint tüzel? Ahhoz még korán volna nem?
Állvemhesség is lehet ennyivel később? Vagy mitől van, veszélyes? Egyenletes a duzzanat mindkét oldalon.
Álvemhesség.
Veszélyes dolog,mivel minden álvemhességnél növekszik az emlőrák kialakulása!
Mivel a tiednek többször is volt álvemhessége elég nagy az esély rá,hogy elrákosodik az emlője.
Tüzelés alatt jön ki általában van akinek hamar elmúlik van akinek sokkal később,olyankor gyógyszert kap rá az állat.Tüzelés előtt és után is kijöhet.
Nem játék.
Én a helyedben ivartalanítanám.
Egyet értek az elozo hozzaszoloval, plusz info az alvemhesség a tuzelés utan kb 2 honappal jelentkezik. Lehet hogy nem vetted azonnal észre, vagy ujra tuzelni kezd? Elofordul hogy egy falkaban a befedezetlen nostényeknek is van tejuk, besegitésre, van esetleg egy masik nostény aki leellett?
Szerintem is az ivartalanitas a legbiztonsagosabb megoldas, de ez fugg a kutya életkoratol is, mi az hogy "kozépkoru"?
Valóban nem csinálják meg álvemhesség alatt.
Az enyémnek sem csinálták.
Nekünk nem akart múlni 2-3 hónapig hiába való volt a szabályok betartása (se babusgatás,se játékok,se sok kaja,rengeteg mozgás) nem váltak be.
Homeopátiás gyógyszert írt fel a doki és az pillanatok alatt elmulasztotta.
Bocsi, hogy későn válaszolok, de nem voltam itthon.
Megkérdeztem ma: Elvileg semmi akadálya, de a műtét valami okból még rásegít az álvemhességre. Tapasztalatból mondta, hogy álvemhes szuka ivartalanítása után néhány napon belül sokkal durvábbak lettek a tünetek, gyógyszeres kezelés is szükséges volt. Mondta a gyógyszer nevét is, de azt jól elfelejtettem, csak arra emlékszem, hogy 10 ezer forint.
Szóval jobb megvárni, hogy vége legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!