Büntetésfokozatok? Ti mit mivel büntettek?
Kíváncsi lennék ti hogyan büntettek.
Például alkalmi süket, és tiltás ellenére, elszalad a kutya egy idegenhez. Mi a megfelelő büntetés? Mi a túlzás? Hozzáteszem, nagytestű, nem egy csivaváról van szó.
Bármilyen más példát is elfogadok, csak most perpillanat ez jár a fejemben. Azt mondták ma, hogy szigorú vagyok a kutyával, érdekelne, Ti mit tartotok a példaként felsorolt esetben megfelelő büntetésnek? Aztán leírom én is, hogy mit tettem.
Jöhet más tapasztalat/példa is.
Ha elszalad? Akkor igyekszem minél hamarabb magamhoz hívni és nem büntetem, csak dícsérem, ha visszajött hozzám.
Azért így, mert nem valószínű, hogy utolérem és büntetni tudom :)
Mint írtad fokozatok vannak. Van egy ciccegésem, amire felfigyel. Gyakran ez is elég, ha pl valami nem jót szaglászik (Tudatom vele, hogy látom mit csinál). Ha ez nem elég rászólok, ha az sem elég akkor grabancrángatás+leszidás.
Vannak esetek amikor az enyhébb is elég, de van amikor magasabb fokozat kell. Az én kutyám is borzasztó barátságos. Mindenkihez odamegy, csak éppen ezt ugye sokan nem szívlelik. Azért amint látom, hogy érdeklődik szólok neki hogy jöjjön velem, ha nem reagál akkor rászólok. Grabancát már csak akkor "tépem", ha érte kell mennem. Az hogy Te hogy éred el hogy a kutyád mások számára is elfogadhatóan viselkedjen az a Te dolgod. Hogy mások mit mondanak, ne nagyon érdekeljen, mivel neked kell irányítanod a kutyát. Túlzásnak azt tartom ha valaki üti a kutyát. Semmi haszna, csak stresszes lesz a kutya. Itt most a felkajálásért lekevert pofont nem számítom, hanem a konkrét ütlegelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!