Ha az 1-es metrón utaztam ( földalattin ) és nem volt nálam diákigazolvány csak bérlet azzal megsértettem a szabályzatot? Tanuló vagyok még jogosan büntettek meg 16000 ft-al?
Jogosan büntettek meg, mert nem volt nálad a diákigazolványod.
Azonban, ha 2 munkanapon belül bemutatod az érvényes diákigazolványt, akkor 2.000,- Ft befizetése ellenében megszüntetik a pótdíjazási eljárást. Az érvényes bérlet és a diákigazolvány bemutatására az Akácfa utca 22. szám alatti irodában van lehetőséged.
Bővebb info a BKK honlapján:
Az, hogy "tanuló vagyok" az ellenőrnek nem elég. Mert ennyi erővel mindneki mondhatná, hogy "tanuló vagyok", és szépen venné a kedvezményes bérleteket, jegyeket. Ezt igazolni kell valamivel. Ez a valami a diákigazolvány, aminek az ÁSZF szerint utazás közben nálad kell lennie. Ha jól tudom, még OKJ-s képzésen is adnak diákot.
Ha nem, akkor ezek szerint ahhoz a képzéshez nem jár diákigazolvány, így jártál, felnőtt bérletet kell venned.
A büntetést pedig minél hamarabb be kellett volna fizetni, mert így csak rakódik rá a késedelmi kamat, plusz kiadják majd behajtócégnek, aki a saját költségeit is rád terheli. Aztán ha majd lesz fizetésed, szépen tiltják belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!