8 honapos amstaffom van, tappal etetetem (chappi), kaplciumot is szokott kapni minden honapba, kiegeszitokent adhatoke neki szojat?
a kalciumot orvos írta fel? mert veszélyes kölyköt kalciumozni. szerintem hagyd a kiegészítőket és válts sürgősen tápot. pl acana, brit premium, josera, bosch...
kb bármi csak chappi és társai ne!
Hát bizony egy kutya etetése drága. Erre azelőtt kellett volna gondolni, hogy megvetted. Kalciumot azért nem adunk (kúra szerűen SEM), mert prímán szét tudja cseszni a kutya növekedésben lévő ízületeit. Amit ideális esetben kaphatna kiegészítőként, az a zöldkagyló - de előre szólok, az sem olcsó mulatság.
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak, nyugodtan adj neki szóját, ennél jobban valószínűleg már semmivel nem tudnád elcseszni egy növendék kutya etetését.
Ajánlok pár tápot, jó?
Brit, Josera, Bosch. 15 kg kb. 7-9 ezer ft. Rendelni lehet, pl petissimo.hu.
Ne adj neki calciumot, mert elbacod az izületeit.
Brit táp jó nem drága és 45 % hústartalom van benne. 470.- / kg.
Mi ezzel etetünk 1 éves kora óta.
De ha tudod nyerssel etess mi is azt csináljuk annál jobb nincs az 100 % ig hús:)
A kalciumot azonnal dobd ki, és vegyél helyette valami zöldkagylót tartalmazó készítményt, ez jó az ízületeinek, és nem tudod túladagolni sem nagyon. Én most vettem ilyet, ez emberi fogyasztásra készült, így kb fele annyiba kerül, mint a spéci kutyáknak gyártott kiegészítők, de mivel csak zöldkagyló van benne minden adalék nélkül, így nyugodtan adható. [link]
A chappy helyett meg ajánlanám a Brit tápcsaládot, csak picivel kerül többe, viszont sokkal tovább elég, mint egy chappy, mert kevesebbet kell adni belőle. Vagy ha van türelmed hozzád, akkor valóban ki lehet próbálni a nyers etetést, ez a legjobb tápokat is veri, és én spec olcsóbban jövök ki, mint táppal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!