Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindent megrág a kiskutya?!...

Mindent megrág a kiskutya?! Mivel lehet leszoktatni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok játékja van de nem játszik veluk hosszu idon keresztul
2014. febr. 2. 17:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Elkaptam a nyakán a bort, rá is szóltam hangosan, hogy "Nem", de még jobban harapott. A seggére is ráverek néha ,de nem használ, nem is érdekli.. :S

Pomerániai a fajtája, de nagyon rosszcsont. Ma reggel is a radiátort rágta :(

Van még egy rossz szokása, hogy reggelente addig ugat az ágyam mellett amíg fel nem kelek.. Próbáltam már, hogy nem figyelek rá olyankor, de akkor meg még jobban csinálja.. :/

2014. febr. 3. 15:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy nagyon okos pedig, már 5 trukkot megtanult, nem értem a harapásról leszokást miért nem tudja.. Biztos rosszul csinálok valamit:S
2014. febr. 3. 15:22
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a dobi kelti az egész családot, de valahogy minket nem idegesít, mikor hétvégén reggel 7kor ugat, mert pisi-kaki van. Felkelek és kiengedem.

Nálatok valószínű az a baj, hogy nem vagy falkavezér. Ne a fenekére csapdoss, az nem sokat segít. Ha erősen harap, ugyan olyan erősen szorítsd meg a grabancát. Én addig soha nem engedem felállni az enyémeket ilyen esetben (NJ és dobermann) míg le nem nyugszanak. Szép is lenne, ha a 45 kilós NJ próbálgatná milyen jó ha rágcsál. A dobi szokott csipkedni ha nem figyelek rá, olyankor megszorítom a pofáját. Ezekkel a kis pöttöm kutyákkal a gazdik mindig engedékenyebbek, ne hagyd, hogy elmérje a farkát. Ha következetesen, minden alkalommal eljátszod ezeket amiket leírtunk, 2-3 hét alatt le fog szokni róla. Nyilván rosszul berögzült dolog nála, és sosem volt megfelelően büntetve. Ha nagyon nem szokik le róla, szobakennel = falkából való kiközösítés.

2014. febr. 3. 16:19
 14/14 anonim ***** válasza:
Utolsóhoz annyit fűznék hozzá, hogyha szobakennelt is használtok azt sose használd büntetésnek, mert egy idő után az istennek nem fogod tudni bekönyörögni oda. A kennel lényege nem ez, a falkából kizáráshoz nem kell elzárni a kutyát. Ha a fenyítés nem használ, akkor próbáld máshogy, egyszerűen ne vegyél róla tudomást. Ha elkezd harapni, told el és rá se nézz. Ez nagyobb büntetés neki, mintha a fenekét paskolgatod. Azzal, hogy rászólsz ő már elérte a célját, ugyanis sikerült kiharcolnia a figyelmedet, a reggeli kis ébresztésről is ez jön le nekem. Nagyon fontos, hogy ne csak tiltás legyen, mindig mutasd meg neki a kívánatos viselkedést is, tehát játssz vele többet, akár pecázhatsz (egy botra fellógatod egy játékát) vagy rongyozhatsz vele, ha beléd harap hagyd ott pár percre, majd kezdd újra. Hamar rá fog jönni, hogy csak akkor van móka, ha nem bunkózik.
2014. febr. 3. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!