Mindent megrág a kiskutya?! Mivel lehet leszoktatni?
Elkaptam a nyakán a bort, rá is szóltam hangosan, hogy "Nem", de még jobban harapott. A seggére is ráverek néha ,de nem használ, nem is érdekli.. :S
Pomerániai a fajtája, de nagyon rosszcsont. Ma reggel is a radiátort rágta :(
Van még egy rossz szokása, hogy reggelente addig ugat az ágyam mellett amíg fel nem kelek.. Próbáltam már, hogy nem figyelek rá olyankor, de akkor meg még jobban csinálja.. :/
Nálam a dobi kelti az egész családot, de valahogy minket nem idegesít, mikor hétvégén reggel 7kor ugat, mert pisi-kaki van. Felkelek és kiengedem.
Nálatok valószínű az a baj, hogy nem vagy falkavezér. Ne a fenekére csapdoss, az nem sokat segít. Ha erősen harap, ugyan olyan erősen szorítsd meg a grabancát. Én addig soha nem engedem felállni az enyémeket ilyen esetben (NJ és dobermann) míg le nem nyugszanak. Szép is lenne, ha a 45 kilós NJ próbálgatná milyen jó ha rágcsál. A dobi szokott csipkedni ha nem figyelek rá, olyankor megszorítom a pofáját. Ezekkel a kis pöttöm kutyákkal a gazdik mindig engedékenyebbek, ne hagyd, hogy elmérje a farkát. Ha következetesen, minden alkalommal eljátszod ezeket amiket leírtunk, 2-3 hét alatt le fog szokni róla. Nyilván rosszul berögzült dolog nála, és sosem volt megfelelően büntetve. Ha nagyon nem szokik le róla, szobakennel = falkából való kiközösítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!