Milyen tapasztalataitok vannak kistestű kutyákkal?
Nekem yorkim volt 13 évig.
Csodálatos fajta,könnyen,gyorsan tanul,imád kirándulni,imádja a gyerekeket,jól kijön más kutyákkal illetve más háziállatokkal is.
Rengeteg szép emléket éltem meg vele,igaz ő nem volt egy tipikus ölbe kutya sőt ki nem állhatta,ha kézbe volt véve.
Ugatni akkor ugatott,ha idegen járt az emeleten illetve,ha becsöngettek/kopogtak hozzánk.Nem volt hisztis,nem kapott oda kozmetikusnak/orvosnak.
De mindez csak nevelés kérdése.
A legtöbb kistestű,akit ismerek,egy póráz végén vergődő idegroncs,hála a kedves gazdának.
Csak olyannak engednék kistestű kutyát tartani,aki kutyaként kezelni és NEVELI.Nem pelenkára szoktatja,nem vesz neki 4 garnitúra ruhát és a séta nem abban áll,hogy berakja a táskába és viszi.
Ezt próbálja megcsinálni egy 40 kilós kutyával,rögtön rájön,hogy nem fog menni.
Tehát összességében a gazdákról vagyok rossz véleménnyel,a kistestű kutya is pont olyan,mint a nagytestű.
Én sem szeretem őket és én is azért, mert a legtöbben félrenevelik őket, nem kutyaként bánnak velük. Emiatt támadják a náluk nagyobb kutyákat, borzasztóan viselkednek és ami a legjobban idegesít, hogy még röhögnek is a rossz viselkedésen. Pl. a múltkor egy papillon támadta a mellette elhaladókat, azok meg persze jót mosolyogtak rajta. Ha ugyanezt az én rottim csinálná, vagy épp csinálja (ha oka van rá), akkor már én vagyok az idióta lány, a neveletlen, vad rottweilerrel.
Ez nem a kistestű kutyák hibája, de sajnos mégis megbélyegzik/megbélyegezzük őket emiatt.
6-os vagyok.
Szóval akkor szerinted tök rendben van, hogy a kistestű kutyákat nem kutyaként nevelik, tartják? Pont abból is adódnak a problémák, mikor pl. egy nagy kutya megharap egy kicsit, mert a kicsi megtámadta a nagyot. Ott is a kicsi a hibás, illetve a kicsinek a gazdája. Nem lehet minden nagytestűtől elvárni, hogy figyelmen kívül hagyja az orra előtt vergődő, őrjöngő "kutyát".
Jajj dehogy mondom! Ugyanúgy kutya, ugyanúgy nevelni kell. De szerintem a mai példa pont azt mutatja, hogy ha a kutyád befér a legfrankóbb kistáskádba, onnantól divatos kiegészítő. 15 éves kortól, lányoknak meg kötelező. Nem értek vele egyet, és az összes ilyet legszívesebben addig ráznám míg észhez nem tér, de akkor is ez a helyzet... nem tudok ellene tenni.
Hidd el, kedves utolsó, utálom, hogy szájkosár nélkül nem léphetünk ki az ajtón ezek miatt a kis izék miatt, de ha már nekik nincs, nekem legyen annyi eszem, hogy megvédem a kutyámat.
Egyébként az enyém sem tűri el ezeket a kis majmokat, azt viszont megtanítottam vele (mivel máshogy védekezni nem tud) hogy ha piszkálják, ráfekszik a kicsikre. Eléggé hatásos és a kiskutyások sem háborodhatnak fel rajta
én a nagyon mütyüröket a fent említett dolgok miatt nem kedvelem annyira..bár nem is őket, inkább a gazdáikat. És főleg az extraminiseket, ugyanis ők tehetnek valahol arról, hogy torzulnak az egyébként jó kis kutyafajták...
akiknek mindenből extramini, extraturcsi satöbbi kell és tényleg csak gyerekpótlék a kutya, semmi több. nah őket nem bírom, mert rajtuk élnek a szaporítók:S
egyébként ismerek kistestű kutyákat akik nagyon-nagyon jófejek, az én kutyám is inkább kistestű, semmint közepes, semmi baj nincs vele azon kívül, hogy az emberek kényszert éreznek arra, hogy mindig odajöjjenek megnyomorgatni...ezt nem szeretem annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!