Kistestű kutyát szeretnék, melyik fajtát válasszam?
Kertesházban lakunk,de mikor senki nem lenne otthon,akkor ha rossz idő van és hideg bent lenne a házban a kutyus,viszont ha jó idő van akkor kint lenne a kertben a másik kutyánkkal aki golden retriever.Még iskolába járok,ezért korán reggel elmennék és csak 1-2-3 óra körül jönnék haza.(valamelyik nap 1kor,valamelyik nap 2kor,de valamelyik nap csak 3körül.)Otthon mindig sokat foglalkoznék vele és egy nap egyszer fél-háromnegyed órára kivinném sétálni.De szüleimmel is sokat lenne.Sok fajta fölmerült már bennem pl.:yorki,csivava,törpe pincser,bolognese,bichon frise...Fontos lenne,hogy a kutyus barátságos legyen pl.velünk (de ez természetes) és azokkal is akik hozzánk jönnek vendégségbe,ne ugasson sokat, legyen jól kezelhető és ne hulljon annyira a szőre,mert elég az hogy amikor a goldink bent van a lakásban,mert neki eléggé hullik a szőre.
Szóval abban kérném segítségeteket,hogy ajánljatok nekem kistestű kutyafajtákat.Én valójában yorkit szeretnék,de elég sok rosszat olvastam róluk (nem tudom igazak-e)szóval róluk légyszi mindenképp írjatok
A fél, illetve háromnegyed óra séta iszonyat kevés egy kutyának. Legalább 2 óra séta kellene naponta, úgy hogy közben más kutyákkal (nem csak a goldival) is tud találkozni, játszani és szaladgálni.
Ha nem tudsz legalább 2 órát rászánni, akkor szerintem ne vágj bele.
Én yorkit nem ajánlanám, mivel terrier lévén iszonyat önfejű, makacs és rendkívül energikus. A goldi egy plüsskutya hozzá képest.
Csivava, bichonok meg az ilyen társasági kutyák pedig nem igazán alkalmasak a kint létre, a szőrük egyrészt tönkremegy (hosszúszőrű fajtáknál), másrészt ők nagyon gazdacentrikusak, nem éreznék jól magukat ha nem lehetne a gazdival. Úgy hogy 2-3 órát kint elbohóckodtak az úgy oké, de én reggeltől hazajövésig tuti nem tenném ki.
Bichonnak, bolognesenek a szőrét naponta fésülni kell és kozmetikázni. Mennyi időt tudnál ezekre szánni?
Mennyit szánsz a vételárra? Mennyire fontos hogy fajtatiszta legyen? Örökbefogadás szóba jöhet?
A felsorolt kutyafajták közül egyik sem tartható kint!! Tök mind1,hogy hideg vagy meleg van. Az oké ha vki már otthon van és úgy van kint.De azért 6-8 órákra egy kistestű kutyát nem lehet kint hagyni! Hiába van ott a Goldi.Mellesleg ezeket kistestű kutyákat úgy lopják ki a kertből mint annak a rendje!
Napi 1x 30-45 percre vinnéd sétálni? hát az elég kevés!!
Egy kistestű kutyát is hiába van kertes ház illik,kell is kivinni minimum 1-1,5 órára,nem csak a mozgás miatt,hanem hogy találkozzon más kutyákkal,emberekkel,ingerekkel stb
Az,hogy idegenekkel hogy fog viselkedni rajtatok múlik!
yorkinak és a bichonoknak nem hullik a szőre.Jó vmennyi igen,de én pl több hajszálat találok mint kutyaszőrt (2 bichonom van)
2. vagyok
a bichonoknak és a yorkinak is tönkre megy a szőre a sok kint tartástól!!
Csak hogy tudjál róla,egy nagyobb ragadozómadár simán elviszi a kertből a yorkit meg csivavát.És leshetsz.
Egyébként egyiket sem lehet kint tartani,csak felügyelettel...ha te kint vagy,akkor ő is,de ha mentek be,akkor viszed be őket is.
Az általad felsorolt fajták alsó hangon 100 ezer ft-tól indulnak egy tenyésztőtől,és ők sem fogják kintre adni,csak is bentre.
Ha nincs ennyi pénzetek a vételárra,akkor érdeklődj a fajtamentőknél vagy látogassatok el egy menhelyre.
A napi fél-egy óra pedig irdatlanul kevés,még a goldennek is.
Az,hogy hogyan fog viselkedni,az meg csak rajtatok múlik...nem gombnyomásra működnek a kutyák,ha agresszív lesz,az is a te hibád,mint ahogy a jó magaviselet is a te érdemed.
"Nem akarja kint tartani, olvassátok el még egyszer. Jó időben lenne kint a kertben, gondolom estére meg megint bent"
Rendben,hogy nem akarja kint tartani folyamatosan.De egy kistestű kutyának 6-8 óra is sok egyhuzamban!Mellesleg a szőrük tönkre megy.Meg mi lesz ha tényleg az történik amit az egyik válaszoló írt,hogy reggel jó idő van,aztán pár óra múlva rossz lesz, ezek a kistestű kutyák pl jól megáznak úgy megfáznak mint a huzat!
Mivel nem hullik a szőrük mint pl a goldennek,lehet őket bent tartani.
Könnyebben megszöknek,kilopják őket, megfáznak, szőrük tönkre megy,ha vki ezt nem képes felfogni,akkor válasszon más fajtát!
Azt hozzá tenném még,hogy tenyésztő alábbi fajtákat kint tartásra nem fogja eladni!!!
Szaporítós olcsó kutya,meg még rosszabbul viselné a kint létet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!