Kistestű kutyát szeretnék, melyik fajtát válasszam?
Kertesházban lakunk,de mikor senki nem lenne otthon,akkor ha rossz idő van és hideg bent lenne a házban a kutyus,viszont ha jó idő van akkor kint lenne a kertben a másik kutyánkkal aki golden retriever.Még iskolába járok,ezért korán reggel elmennék és csak 1-2-3 óra körül jönnék haza.(valamelyik nap 1kor,valamelyik nap 2kor,de valamelyik nap csak 3körül.)Otthon mindig sokat foglalkoznék vele és egy nap egyszer fél-háromnegyed órára kivinném sétálni.De szüleimmel is sokat lenne.Sok fajta fölmerült már bennem pl.:yorki,csivava,törpe pincser,bolognese,bichon frise...Fontos lenne,hogy a kutyus barátságos legyen pl.velünk (de ez természetes) és azokkal is akik hozzánk jönnek vendégségbe,ne ugasson sokat, legyen jól kezelhető és ne hulljon annyira a szőre,mert elég az hogy amikor a goldink bent van a lakásban,mert neki eléggé hullik a szőre.
Szóval abban kérném segítségeteket,hogy ajánljatok nekem kistestű kutyafajtákat.Én valójában yorkit szeretnék,de elég sok rosszat olvastam róluk (nem tudom igazak-e)szóval róluk légyszi mindenképp írjatok
Igen, nem mellesleg a szaporítós kutyának tuti nem olyan a szőrminősége mint egy fajtatisztának, ergo ugyan úgy fog hullani mint a goldinak.
Egyébként a csivavának és a pinscher igencsak hullik szintén a szőre és mivel elég picike szálú, így alig lehet kiszedni pl a ruhából, bútorokból.
Nem véletlenül mondjuk azt sem, hogy a vizslának is hullik a szőre mint állat és sokkal nehezebb kiszedni ruhából, bútorból, stb, mint mondjuk egy skótjuhász szőrét.
A jó idő alatt azt értem,hogy meleg,napos idő.Ha esne az eső,fújna a szél,rossz idő lenne stb..akkor biztos nem engedném ki. Biztos hogy tenyésztőtől venném meg a kutyát,még véletlenül sem szaporítótól.Kutyaiskolába mindenképp vinném (amennyiben találok kistestűeknek iskolát.Egyáltalán van olyan??)
Ha azt tanácsoljátok hogy ne engedjem ki akkor nem is fogom,csak mikor otthon vagyunk.+a környékünkön nagyon sok kutya van szóval velük is sokat találkozhatna.
Nem kell kistestű kutyaiskola,kifejezetten ilyen nincs is.Külön szedik iskolán belül,a kistestűek oktatását a nagytestűekétől,de vannak programok,amikor együtt vannak és ez így a jó.
Ugyanolyan kutya,mint egy bernáthegyi...pórázon van minden kutya,oktatóval..nem lehet gond így se úgy se.
Fél óra séta egyik kutyafajtának sem elég, legalább 1,5 óra kell nekik ha rossz időben nem az udvaron tartod, több. Nincs olyan kutyafajta amelyik egyáltalán nem hullatja a szőrét de néhány fajta (pl. yorki, uszkár) amelyik alig-alig. Persze, ha megfelelő táppal eteted és rendszeresen, alaposan megfésülöd a többi kutyafajta is csak alig-alig hullatja. 6-8 órát bármelyik hozzászoktatott kutya kibír egyedül, de ha még kölyök nem bírja ki pisi/kaki nélkül és mivel naponta 4-5ször etetni kell ezért addig jobb ha otthon maradsz vele (pl. ha nyáriszünetbe veszed).
Cavalier king charles spániel - Nem olyan nagyon pici (kb.30cm) és hosszú szőre van ezért kibírná a kertben is amíg távol vagy. Nagyon jó természete van, mindenkivel barátságos, alkalmozkodó, okos, alig ugat. Ha heti egyszer átfésülöd és jó táppal eteted nem nagyon hullik a szőre. Nyírni nem kell.
Törpe uszkár - Alig hullat szőrt, de mivel rövidszörű hidegben semmiképp sem tarthatod kinnt. Tanulékony, barátságos, ragaszkodó, okos, nem ugatós. Szőrét elég néha átkefélni + nyírni kell.
A yorki, bichon, csivava is barátságosak, de makacsak, ugatósak és eléggé igénylik a gazdi társaságát.
Köszönöm a válaszaitokat. :)
Már eldöntöttem melyik fajtát szeretném.Yorkim lesz.
Már bocs,de az ilyen válaszokra nem vagyok kiváncsi..
Már utána olvastam a yorki tulajdonságainak (rengeteg oldalt,kennelt megnéztem),kérdeztem yorki tartókat,szóval úgy fogom nevelni a kutyámat ahogy azt kell!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!