Hogyan kell megnyugtatni a kutyát?
Hogy ne megerősítsem a félelmében, hanem megnyugtassam. Tudom mi a kettő között a különbség, de nem tudnám, hogy a kutyámnak hogyan mutatnám ezt ki. Még nincs kutyám (úgy néz ki pár évig nem is lesz) de elkezdtem már utána olvasni a felelős kutyatartásnak, ezt viszont nem tudom, hogy kellene csinálnom majd.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
1-es! köszönöm a választ!
2-es! hahaha nagyon vicces vagy, na menj máshova trollkodni!!
Leginkább semmit nem kell tenned,nyugodtnak kell maradnod.
Ezzel megnyugtatod őt is.
Tehát,ha ő valamiért pánikol pl. séta közben nyilvános helyen,akkor te folytatod tovább amit csináltatok,és nagyon ügyelsz arra,hogy ne legyél sem izgatott sem ingerült,ideges.
Nyugodt legyél és ne zökkenj ki az adott feladatból,amit csináltatok.
Nálunk (lekopogom) a nagy kutyámmal soha nem volt ilyen gond,viszont több kutyus volt már nálam "rehabilitálódni" és a legtöbbjüknek a séta volt maga a pokol.
Leült,nem jött,nyüszített...
Figyelmen kívül hagytam (ebben a kutyám is segített),a kutya sem kezdte el körbe ugrálni,hogy jajj mi a baj,hanem mentünk szép lassan előre tovább.A másik pedig feloldódva követett szép lassan minket (ekkor érdemes jutalomfalattal megerősíteni).És sokat segít,ha a környezetben kiegyensúlyozott nyugodt kutyák vannak.Egymástól is sokat tanulnak,leutánozza a másik viselkedését.
helyzetfüggő. Ha abszurd dologtól fél, akkor nem kell csinálni semmit, csak kivárni míg rájön hogy nem történik semmi.
Ha olyantól, ami az ő szemével ijesztő lehet, pl forgalmas helyen menni, zajban stb... akkor türelem. Hozzászokik mindenhez ha nem kerítesz neki nagy feneket. Enyém pl a hídon farokbehúzva jött eddig át, rohanni akart, húzta a pórázt (villamosok kocsik, remeg alattunk a híd, olyan forgalom van) több hónap jövés menés után már tök ügyesen jön ilyen terepen is.
az én kutyám mondjuk olyan hogy ha van valami, egyből rámnéz, hogy én mit csinálok. Nyugisan megyek tovább, vagy csinálok akármit, akkor nyugtázza hogy nincsen semmi :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!