Mit tegyek a rühatkás kutyámmal?
Az a shar pei akiről már tanácsokat próbáltam kérni hogy mit tegyek a vakarózása ellen, utána jártam a dologonak rengeteget olvastam rengeteg féle képpen lett kezeleve orvos segítségével és a ti segítségetekkel is.
Valószinű hogy rühatkás a kutyám :S Azt is olvastam hogy emberekre is át terjed, segítsetek mit tegyek. Minnél hamarabb kell cselekednem mert ha anyukámék megtudják hogy emberre és veszélyes a kutyám betegsége elaltatják :'(
Ha ezeken a vizsgálatokon túl vagytok akkor biztos, hogy nem rühatkás, vagy egyéb parazita van a háttérben.
Amúgy a rühatka a bőr alatt rág ezért a cemotox hatástalan + em is való kutyára fújkálni. Brrr.
A prednisolon és egyéb szteroidok adagolásából arra következtetek, hogy megpróbálták a kutyádat már autoimmunbetegségre is kezelni, de ezek szerint ez sem jött be.
Miután az összes külső élősködőt kizártátok és az autoimmun sem állt meg, viszont viszket ezért inkább ez egy allergiás reakció lehet.
Mivel etettek?
Meg lehet próbálni, hogy elkezdesz vele kalcium tablettát etetni (én béres kalcium 500-at szoktam használni egy 10-15 kilós kutyára napi 0,5 tablettát, a sharpnak szerintem mehet 1 szem is naponta.)
ha javul, csökkennek a tünetei akkor allergia. Ha ez megvan el lehet kezdeni kísérletezni, hogy mire is allergiás.
HA élősködő, akkor immunerősítő+ Promeris Duó csepp minden 3 hétben, miután megszűnt a tünet, még 3 hónapig havonta 1x.
Amennyiben nem élősködő, hanem allergia, akkor nem tesz jót az immunerősítő+meg kell szüntetni a kiváltó okot.
A Shap Pei ugyanakkor számos bőrbetegségre hajlamos, + figyelned kell arra, hogy rendszeresen tisztísd a ráncait. Nem ártana egy komoly orvost felkeresni, h első körben derüljön ki h élősködő vagy sem...amúgy ezt bőrkaparésból mikroszkóp alatt kb 1 perc leellenőrizni.
Tegnap kapott advocate cseppet. Várjuk a hatását hát ma még nem javult semmit :S De már szinte tönkre vagyok idegileg egésznap megállás nélkűl ez jár a fejembe és szinte csak akkor nem vakaródzik ha alszik.
Már fogalmam nincs mit tegyek:S Holnap elviszem állatorvoshoz és elbeszélgetünk meg persze viszem a kutyámat is . De segítsetek kérlek minde infóra szükségem van!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!