Az alabai fajta kutyák, év után megvadulnak mint a kaukázusiak?
Ha foglalkozol vele és nem láncon tartod akkor nem lesz vele gond!
Láncon tartva akármelyik kutya megbolondulhat!!!!
Megsúgom neked,hogy kicsit jobban értenek a kutyához itt páran,mint Te! Pl: sippara,akumi,Valetta.Nekem ők segítettek már párszor ebben abban.
Visszatérve a kérdéshez.Nem vadul meg egy kutya sem,ha nem adsz okot neki rá,ha nem veszed semmibe az igényeit.
Én pár éve találtam egy 3-4 éves kaukázusi fiúcskát az utcán,aki már 2 éve kóborolt ott.Hazahoztam az akkori kutyám mellé,aki egy yorki volt és láss csodát le se tojta a másik kutyát vagy a rágcsálóimat.Utcán póráz nélkül sétált közvetlen mellettem.Megtanítottam ül,fekszik,marad parancsokra pillanatok alatt.Kisgyerekeket is szerette,abszolút nem volt idegileg labilis annak ellenére,hogy utcai kóbor kutya volt...Szóval felejtsd el ezt a marhaságot.
Másik fele a dolognak,nem nagy szám 8 óra alatt egy parancsszót megtanítani a kutyának.Az én staffim kb 20 perc alatt megtanult pacsit adni,aztán ül,fekszik,szépen kér,beszél vezényszavakat is és nem telt 8 órába...
Kedves kérdező! Ez a két év vagy még hamarabb varázsdátum egyszerűen csak annyit jelent, hogy az ivaréréssel már nem viselkednek kölyökként a kutyák. Egy kölyökkutya sokszor elcseszett nevelés mellett is kezelhető marad, ami egy felnőttnél már ritkán működik. A gond nem a fajtákkal, hanem az emberek fejével van. Ismerek jó pár egy-két éves kora körül megvadult maximum 5 kilós szobacirkálót. Azokra azt mondják, amikor hörögve ugatnak a póráz végén, hogy cuki. Egy nagytestű kutya meg a legkisebb nevelési hibára is "megvadul", "a saját gazdájának is nekimegy" és természetesen azért, mert a "vérében van".
A vérében van részből annyi igaz, hogy egy 70 kilós, egygazdás, határozott kutyát nyilván sokkal nehezebb nevelni az átlagnál. Ráadásul sokszor a kutya puszta mérete elbizonytalanítja a kedves gazdit, és a kutya nem hülye, nagyon hamar ráérez hogy ő a főnök. Illetve egy félrenevelt kaukázusi értelemszerűen mélyebb benyomást hagy a külső szemlélőben, mint egy palotapincsi. De úgy alapvetően az ösztöneikben semmi, de semmi hiba nincs. Nem vadulnak el csak úgy, mert a génjeikben van.
Szia! Mindkettő keleti típusú pásztorkutya, rettentően következetesen kell nevelni őket, de ettől függetlenül kutyák, nem tankok vagy ilyesmi. Normális nevelés mellett nem fognak meghülyülni, a kaukázusira ezért mondják ezt, mert a legtöbb ember, aki ilyen kutyát tart, kib....a egy telepre őrizni, abszolút nem foglalkozik vele, a saját gazdája is fél tőle, 2 méterről dob neki kaját stb. Az én kutyám érdekes módon nem hülyült meg, soha nem bántott senkit, a legjobb barátja egy pincsi keverék, akiben még heves játék közben sem tett kárt soha. Ismerek pár KÁJ-t, akik szintén normális kutyák, az égvilágon semmi probléma nincs velük. Ismerek viszont olyanokat is (KÁJ és kau egyaránt), akiktől a tulajdon gazdájuk is fél, mert hozzá nem értő módon nevelték őket, szocializálva abszolút nincsenek, életük nagy részét lánc végén töltik, és idő kérdése, mikor harapnak meg valakit. Én személy szerint nem nézem jó szemmel, hogy a fajta 0 ismeretével ilyen kutyát vettetek magatokhoz, ugyanis az ilyen típusú kutyák máshogy működnek, mint a többi. Érteni kell hozzájuk, tudni kell a fejükkel gondolkodni. Sok sikert kívánok neked hozzá, remélem nem lesz gond. Legyél vele következetes, az a legfontosabb.
Üdv: egy kaukázusi gazdája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!