Az alabai fajta kutyák, év után megvadulnak mint a kaukázusiak?
Baromság.A kaukázusi nem vadul meg akkor,ha normálisan van nevelve,szocializálva,főleg akkor nem,ha kutyasuliba is hordják.Az a kau vadul meg,amelyikkel nem foglalkoznak,kicseszik az udvarra,naponta elélökik a kaját és ennyi.
Nem fajtától,hanem bánásmódtól függ.Meg attól,milyen helyről van.Ha szaporítótól,bármilyen fajtánál előjönnek idegrendszeri problémák.
Vidd el a kutyádat suliba,foglalkozz vele sokat és nem lesz baj.
azt megkérdezhetem, hogy miért pont ilyen kutyád van, ha nem is hallottál eddig a fajtáról?
amúgy uncsitesóméknak volt KÁJ-uk, akivel nem foglalkoztak semmit. nem volt durva, csak pár osztálytársukat harapta meg :D lehetett volna rosszabb is..
hát arra vigyázz, mondjuk, hogy foglalkozz vele. napi séta, nevelés..akármi nem tetszik, tiltod azonnal. falkavezér gyakorlatok, sok jutalmazás, ilyenek.
Sippara: Először neked kellene utána olvasnod a kutyáknak: igen, a kaukázusi olyan kutya, aki meg tud vadulni, és igen, ezz kettő éves korában szokott előjönni, az olyan egyedeknél, akiknek idegrendeszeri zavarai vannak, és soknál előfordul, mivel nagy testő kutya, és ezáltal legtöbben házörzőnek tartják, és ezért, olykor fenyitik, mivel a jó házörző szerintuk agressziv. Szóval: az okosnak jól ál a hülyéskedés, de a hülyének nem áll jól az okoskodás. Na te az utóbbi vagy..:)
És a második választ köszönöm szépen..megfogadom..:)
Am ugy lett ilyen kutyám, h a szüleim látták valahol, és tudták, h nekem a nagy testű kutyák tetszenek, ezért szereztek nekem egy ilyet. És nagyon szeretem ezt a kutyát, nem azért mert drága volt, vagy mert ilyen meg olyan kutya, hanem mert szeretem...:)
"Először neked kellene utána olvasnod a kutyáknak: igen, a kaukázusi olyan kutya, aki meg tud vadulni, és igen, ezz kettő éves korában szokott előjönni"
Na ásd el magad légyszi, de jó mélyre... az a baj, hogy erre már mondani se tudok mit :D de köszönöm, majd feltétlenül utána olvasok a kutyáknak, egyelőre a sajátjaim ellátása és a két helyen történő tanácsadás mellet nem sok időm van rá :)
jah...erre számitottam..:)
Most jön az, hogy te ezzel foglalkozol..::) Gratulálok..biztos nem volt olcsó a diplomád...;)
Megnyugtatlak...zz igy van, mert már nem egyszer tapasztaltam, h a 2éves koráig (ezz nem egy ! szám, ezz csak hozzá vtőlegesen..) nyugodt természetű volt, de egyik napról, hétről a másikra megvadult...:)
Ne haragudj,de nagy baromság ez a meghülyülés.
Egyik kutya sem hülyül meg 2 évesen,ha foglalkoznak vele.
És minden kutya meghülyül,hamarabb is,mint 2 év,ha nem foglalkoznak vele.
Ez azért terjedt el a kaunál,mert sokan nem foglalkoztak vele,csak kerti dísznek tartották.
Amúgy valóban nem értem,nagytestű kutya millió fajta van,miért pont olyat kaptál,amiről azt se tudod micsoda?
Ez nagyon felelőtlen.Főleg úgy,hogy bekajálod ezt a marhaságot,hogy a kau megvadul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!