Ha kiadnád a lakásodat, engednél oda kutyásokat?
Tegyük fel, hogy van egy lakásotok amit szeretnétek kiadni. Mondjuk legyen félig bútorozott. Kiadnátok kutyásoknak? Most mindegy, hogy kicsi-nagy, kan, szuka, öreg, kölyök. Ha nem, akkor mi lenne a kifogás? Ha igen, akkor miket vártok el, mi alapján döntitek el, hogy melyik kutyás jelentkezőt választjátok?
Gondolom már Ti is sokszor belefutottatok abba, hogy nem is akartak hallani a kutyáról/macskáról a tulajdonosok. Ilyenkor sokan azt gondoljuk, hogy nem volt még négylábú barátja vagy képzavarban él, nem tudja, hogyan is lehet egy állattal normálisan/tisztán együtt élni. Na de Ti, mint kutyások, mit várnátok el egy másik kutyástól a saját lakásotokban?
Én kiadnám, ha a bérlők szimpatikusak. Úgyis fizetnek kauciót, tehát ha bármi tönkremegy, megsérül, vissza lehet tartani.
Én még csak macskával kerestem albérletet, volt, aki már a telefonban megkérdezte, hogy nem-e lehetne a cicát az erkélyen tartani...?
Nekem is van kutyám lakásban. Szerencsére saját lakás..
De mikor átmenetileg kiadtuk, jöhetett volna kutyás. Azzal a feltétellel, hogy kapnak 2-3 hét próbaidőt. Ami annyit takart, hogy hetente 1x felugrottunk volna szétnézni a lakásban, hogy van-e valami kár, plusz körbe kérdeztem volna pár szomszédot hogy ugat-e egész nap a kutya..meg úgy egyébként is (mert nyilván csak a miénk a lakás, és nem lett volna éppen pozitív, ha előtte az éppen ott lakók kutyája megbélyegzi a szomszédok véleményét a lakásról).
Na most, 3 kutyás jelentkezett. Miután elmondtuk a feltételeket, egyik sem vette ki a lakást, mondván őket ne zavarjuk. Plusz ugye a kutyájuk sem éppen úgy viselkedett a találkozáskor ahogy éppen egy jól nevelt kutya..
Na most ha valakinek jól nevelt kutyája van, az nem borul ki ha 3 héten keresztül heti 1x 5 percre felugrok szétnézni, persze előzetes megbeszélés után.
Így nem vették ki kutyások a lakást.
kicsit off: én pont most költözöm új albérletbe, és a helyzet siralmas. borzasztó nehéz volt budapesten (!) csillió albérlet közül egyet találni, ami nem lepratelep, és beengednek a 7 éves kistestű mix kutyámmal.
mindenhova vittem a tabletemet, hogy megmutassam, milyen kutyáról is van szó, referenciát előző tulajtól, hogy a kutya nem rongált semmit, senkit nem érdekelt. :(
végül egy bácsinak megesett rajtunk a szíve, és kivettük az ezredik megtekintett lakást, de kiegészítette a szerződést azzal, hogy kutya által okozott kárt mi térítünk, ami alap.
nemtudom a tulajoknak milyen elképzelésük van egy benti kutyáról, de ezek szerint ha kimegy egy ilyen tulajdonos a városligetbe a millió kutyához, akkor minden gazdit egy igénytelen senkinek néz, és azthiszi mindegyik kutyás lakása romokban van?
ráadásul én csak bútorozatlan lakást kerestem, ahol nem volt semmi a konyhaszekrényen kívül, és így se..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!