A barátnőmék kutyát karnak a házhoz, de nem nagy kutyások, milyen kutyát vegyenek?
Volt már több kutyájuk, de nekik csak házőrzésre kell. Nem vinnék sétálni, nem ápolnák a bundáját. Előzőek is így jártak. Már sikerült lebeszélnem őket a labradorról, mert szerintem egy olyan kutya meghülyülne abban az életvitelben.
Valami kis-közepes termetű, rövidebb szőrű kutya kellene nekik. Gondoltam a spánielre, de neki is ápolni kell a hosszú bundáját.
Menhelyi kutyus szóba sem jöhet náluk, nekik mindenképpen valami fajta tiszta kutya kellene... nem értek velük egyet, de hát ők tudják, de azért nem szeretném, hogy a hülye döntésük miatt szenvedjen egy kutya.
Hollandiából? Fú, légyszi linkeld már be hogy honnan vennék, hát ha 1000 euro alatt lehet kapni külföldön fajtatiszta (ergo törzskönyves) kutyát akkor már rohanok is érte :)
Amúgy már bocsi hogy ezt mondom, nem téged akarlak bántani, de ugyan miért költenének egy kutyára 150 ezer forintot (+ utiköltség) ha utána meg felé se néznek? Hogy legyen mivel villogni?
Ha egy kicsit is szereted a kutyákat akkor kérlek, beszéld le őket az új kutyáról. Egyik kutya sem érdemli meg hogy magányosan, 0 foglalkozással élje le az életét.
Foxi keverék volt az előző blöki aki fel ásta a kertet, és most falun lakik. Neki már jó.
Így is úgy is lesz kutyájuk, mert az kell a házhoz, és különben is ott a kert, az elég nagy, hogy ellegyen... Nem tudok mit tenni velük. Az apa olyan tipikus a kutya ház őrzésre való felfogású. Amióta él, nála azóta így élnek a kutyák. Legalább nem teszi láncra.
Séta?! Te egy nagyon vicces ember vagy kedves utolsó :) A barátnőm 90+ kg, aki egész nap vagy tanul vagy olvas, vagy a gépet buzerálja, az apja és az anyja meg sokáig és sokat dolgoznak, ha haza érnek akkor pennyadás van meg tv.
Mikor néha elviszem a barátnőmet a mi laza 2-3 órás sétáinkra (pedig kicsi blökim van) akkor folyamatosan azt hallom, hogy jaj nekem ilyen kutya/program biztos nem kellene, meg milyen már, hogy télen a latyakban is viszem vagy akkor ha csöpög az eső, amikor itt az udvar...Sajnálom, a közös séták megszállottja lettem :)
De ha meg nálam van, akkor csodálkozik, hogy milyen nyugodt és szófogadó a kutyám, és tök jó, hogy csendben van és alszik egész nap, bezzeg az övék állandóan ugatott, kaparta az ajtót... Hiába tartottam kiselőadást a napi szintű lefárasztásról... Egyik fülén bement a másikon meg ki.
Ne haragudj hogy ezt mondom, de nagyon alá adtál a párválasztásnak.... Persze ez a te saját magánügyed, de én személy szerint hosszútávon tuti megbolondulnék ilyen emberek között... Egyrészt nekem kéne lesüllyednem az ő csekély értelmi szintjükre, másrészt nem lehet rájuk hatni sehogy, mert annyira meghaladja a szellemi képességüket, hogy nem csak nekik lehet igazuk hanem másnak is és lehet meg kéne fogadni amit mond. És nem csak kutya témában, hanem bármilyen szituban... Nagyon sok vitátok lesz majd még ebből, majd figyeld csak meg... Ne érts félre, nem neked akarok rosszat, de pl majd az az ötlete támad hogy szeretne gyereket mostazonnalderögtön, te meg nem, akkor majd nem veszi be a gyógyszert hogy csak azért is? Gondolkozz el ezen...
Amúgy én is azt mondom hogy ha már tényleg nem tudod őket lebeszélni, legyen valami nagy, lomha, vastag bundájú kutyájuk. Bár neki is sz_r lesz így leélni az életét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!