A barátnőmék kutyát karnak a házhoz, de nem nagy kutyások, milyen kutyát vegyenek?
Volt már több kutyájuk, de nekik csak házőrzésre kell. Nem vinnék sétálni, nem ápolnák a bundáját. Előzőek is így jártak. Már sikerült lebeszélnem őket a labradorról, mert szerintem egy olyan kutya meghülyülne abban az életvitelben.
Valami kis-közepes termetű, rövidebb szőrű kutya kellene nekik. Gondoltam a spánielre, de neki is ápolni kell a hosszú bundáját.
Menhelyi kutyus szóba sem jöhet náluk, nekik mindenképpen valami fajta tiszta kutya kellene... nem értek velük egyet, de hát ők tudják, de azért nem szeretném, hogy a hülye döntésük miatt szenvedjen egy kutya.
Pff inkább nem írok erre semmit, mert nem biztos hogy átmenne a trágárszűrőn...
Ilyen embernek semmilyen kutya nem való, max ami kőből van és kerti dekoráció néven fut. Csak a házörzés miatt akarnak kutyát? Hát akkor inkább beszéld rá őket egy riasztóra meg egy kamerára...
Nekik legfeljebb egy plüsskutyába rakott kamerát és riasztó berendezést ajánlok.
Ilyen körülmények közé SEMMILYEN kutya sem való !
Nekik mindenképpen kell, hogy legyen ami ugat. Az elöző kutyájukat vissza adták a rokonoknak, mert unalmában fel ásta a kertet. Az eggyel előtte levőt meg úgy felhizlalták, hogy 18 kg-ot nyomott egy pincsiszerű apróság.
Welsi corgiet akarnak, de arról is próbálom lebeszélni őket, úgy tudom az valami kis terelő eb, neki is kell a mozgás. Utána jött a labrador.
Na azt megnézném, hogy egy corgit hogy szereznének be :) kb 2 db tenyésztő van az országban, akik nem adják oda akárkinek a kölyköket, akik amúgy 300 ezer forint körüli összegbe kerülnek.
De most csak azért kell, hogy ugasson? Mert egy kistestű kutya most komolyan, mihez kezdene egy betörővel? Az kb belerúgna, a kutya meg repülne a kert végéig. Vagy ha ennyire szeretik hallgatni a kutyaugatást akkor ajánlhatok még ilyen magnót vagy mit, vagy Youtube-ra írják be hogy "dog barking" aztán azt hallgathatják a nap 24 órájában.
Amúgy minden kutyának kell a mozgás, gondoskodás, ellenben nem csak a kertet rendezi át de a "kedves gazdi" arcberendezését is.
Tudom. De más ember helyett nem hozhatok döntést. Azért kérdeztek meg engem, mert kicsit jobban ismerem a kutyákat, mint ők.
Nem szeretném, ha elb*sznák még egy kutya életét.
A corgiet Hollandiából hoznák, ott 150.000 ft értékben van+a papírok.
Igen, arra kell, hogy ugasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!