Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy fárasszam le, ha ilyen...

Hogy fárasszam le, ha ilyen időben kb. senki sincs a parkban?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves masztiff típusú kutyám, aki csak és kizárólag a többi kutyával szeret játszani. Mellettünk egy bazi nagy park, minden nap oda járunk, és délutánonként kb. két órát ott is vagyunk póráz nélkül rohangászik, van mikor 10-12 kutya között már azt se látom melyik az enyém. :D Viszont most, hogy ilyen taknyos lett az idő eltűntek a kutyások. o.O Lemegyünk a szoksásos időben és kb. SENKI sincs ott, nem is értem... Néha feltűnik egy-egy ebzet pórázon, de ők se maradnak sokáig max. 5 percet játszanak a kutyák és továbbállnak.

A problémám az, hogy a kutyámat rajtuk kívül semmi sem érdekli. Van labdája, a dolog úgy néz ki hogy eldobom erre ő néz, és eszében sincs utána menni. Általában leül, és néz körbe hogy mikor jön valaki. Volt már, hogy az orra előtt gurítottam el a labdát, és semmi, meg se mozdult. Ha hívom jön, de nem rohangászhatok egyik potnról a másikra állandóan... A bot még úgy ahogy bejön neki, két-háromszor felugrik meg elmegy érte, de azt is megunja. Jutalomfalattal próbálom motiválni, de talán rossz a módszer, kicsit el vagyok keseredve. Hogy tanítsam meg labdázni? És ugye utána is játszik majd a többiekkel nem csak a labda érdekli majd? Vagy hagyjam a csudába és ilyenkor csak menjünk pár kört a parkban?

2014. jan. 22. 11:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam kergetőzni a kutyámmal és nagyon élvezi :D Hergelem csipkedem, megcsapkodom a fenekét és mondom, hogy szaladj mert elkaplak, akkor rohan, utána megvár, várja hogy merre mozdulok, ugrál körülöttem, aztán rohanok el előle én, fut utánam, hirtelen megfordulok és elkapom, meggyömöszölöm, direkt nem engedem el, utána engedem és szalad ugrabugrál. Bent is szoktam vele ilyet, akkor birkózunk, rádobom az ágyra, meghempergetem,nyúzom, hagyom hogy rám ugráljon. Ilyen örömöt a fején se más kutyával való játék közben, se labdázáskor nem látok :D Ő is 2 éves, de ilyenkor visszarepül a kölyökkorba :D Futásnál én kiadom a mellettem parancsot amit már ismer a sétából és akkor tudja hogy nem mehet elém hanem tartani kell a tempómat. Szoktam kötelet húzni vele, nem tudom, hogy ez mennyire érdekelné a kutyád. Nem is kötél az, hanem kötélből font vastag játék aminek a végén lógnak a be nem fonott végek és azzal felingerlem jól előtte, de csak akkor hagyom, hogy ráfogjon amikor már teljesen rákattant és utána húzgálom vele amíg bírja a karom. Az egyik kutyámat a sima labdázás hidegen hagyja,olyankor rá kell pörgetni, én úgy szoktam, hogy előtte ugráltatom a játékért, mert neki az ugrálás az egyetlen egy olyan dolog amit bármikor szívesen csinál előzmény nélkül. Na ugrálás után már az eldobott labda is érdekli. Nem tudom miért van ez, de biztosan lehet a többi kutyát is motiválni valahogy, csak rá kell jönni hogy hogy :)
2014. jan. 22. 12:42
 12/15 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

OFF: Canicrossban szabály, hogy a kutya előtted fusson. Én ezért tanítom, hogy hámmal előttem kell futnia. Nyakörvben meg mellettem sétálni. /A hámhoz fogja kötni ez előttem futást, emiatt csak futáshoz adok rá hámot/

2014. jan. 22. 13:01
 13/15 anonim ***** válasza:
Van fb-on egy sétatárskereső, egyre többen vagyunk az ország minden tájáról, lépj be te is, hátha felétek is van valaki hasonló cipőben :) Egyébként a labdázásban egy másik kutya is sokat segíthet, az én labdamániás staffom is sok másik kutyát ébresztett már rá a dolog varázsára :)
2014. jan. 22. 14:01
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

Hát ha ennyire nem érdekli semmi, akkor tanulj meg vele te magad játszani, test a testtel. Annál jobb nincs is!

2014. jan. 22. 14:35
 15/15 anonim ***** válasza:

A labdázást is lehet tanítani:)

Terelőkutyám van, kis korában sem érdekelte a labda, most 1 éves. Nagyon fokozatosan kb 6-7 hónapos korától kezdve kezdtük el tanulni az apportot, és mostmár megszerette, igaz, ő főleg a labda utáni futást élvezi:D

Az elején, és most is többször kajával jutalmazom, kisebb korában pecáztunk, szerintem az is sokat segített, meg ha napi egyszer visszahozta a labdát, akkor nagyon örültem a fejemnek:) Most eljutottunk odáig, hogy kb fél óráig rohangál a labda után, de meg szoktam szakítani szünetekkel, utána már, hogy fennmaradjon az érdeklődése elteszem. Jól ki tudja ilyenkor futni magát:)

2014. jan. 22. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!