Most akkor tényleg itt senki nem üti meg a kutyáját?
Egy domináns kutyát (mint ahogy az összes többit) nem veréssel kell belátásra bírni, hanem mentálisan kell "legyőzni".
Egyébként meg a fizikai büntetést, tehát a verést, ütést használják a gazdik a legrosszabbul általában. Ha mondjuk egy 40 kg-s nőnek van egy közel 60 kg-s rottija, na azt megnézem hogy veri meg úgy, hogy ő jöjjön ki győztesen a dologból!
1es vagyok.
Egyébként meg a büntetésnek egálban kell lennie azzal, hogy mit követett el. Nem lehet mindenre csak csapkodni, ütni.
A kizárás a falkából pl. egy nagyon kemény büntetés tud lenni, ha jól csinálják.
Én sosem tagadtam, h nem a jutifalatos módszert szeretem, hanem a parforce-t és ha a kutya valami rosszat tesz, arra nem annyit mondom, h ejjnye.
Sz@rrá nem verem, de nem is simogatom meg...
Amikor kajáért támadt meg majdnem, akkor konkrétan kétszer rávertem olyat, h nekem is fájt.
Lehet lepontozni nyugodtan, nem zavar. A kutyám működik, jól működik, tipikus alfából omega lett, barátságos emberekkel és kutyákkal is.
DE!!!! és ez fontos: másnak nem ajánlom a módszert, inkább jutifalatozzon.
Nálunk egy szuka van aki ki szokta érdemelni, hogy oda csapok bár nálam a lenyomom a földre és addíg szorítom a hátára fordítva amíg le nem nyugszik és mikor elengedem is úgy marad, ami bejön, elég nehezen kezelhető a kis hölgy főleg mivel 7 kutyánk van itthon és nagyon szeretne ő lenni a Jani, ő az egyetlen aki kekeckedik és helyre kell tenni a többieknek elég egy határozott nem vagy egy csúnya pillantás.
Én amit alapból látok pl nála, hogy a szándék ami igazán fontos, alapból elég durván szoktunk bunyózni és néha kap jó nagyokat a játék hevében de amikor igazán eldurran rá az agyam akkor felesleges lenne nagyon odavágni, bőven elég a leszorítás vagy egy kisebb pofon mert ezután is nagyon magába száll... legalább 2-3 hét kell neki ezután, hogy megint próbálkozzon, de hát kitartó a lelkem
Hali nekem utcáról befogadott rotti keverékem van,én nő vagyok (nem,nem 40 kilós :D ) nálam előfordult jó párszor,hogy csak úgy értette meg,hogy valami nem ha kapott egy nagyot.
Tisztel,szeret én is őt,okos ügyes,de ő is már omega.
Első verésem akkor lett,amikor valami döghúst kezdett el a parkban enni én meg megpróbáltam elvenni ő meg odakapott,na ott gurult el a gyógyszerem,azóta úgy veszem el a kaját,ahogy csak kényem kedve tartja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!