Etetés? Eddig még senki nem írta, de talán nem is olyan hülye ötlet.
Figyi.Én úgy csinálom, hogy a turmixot kis adagokban lefagyasztom és 1 hónapig nem kell tökölni vele.Én jégkockatartóban szoktam, de lehet valami nagyobb dologban is .
Kedves első.Mert szerinted a tápba milyen hús van???Abban nincs hormon meg semmi szerinted?Elmondanám fehérjefeldolgozóban dolgozott apám és ő mondta, hogy a dögöket!! teszik a kutyatápba.Na erről ennyit.
És azt egyébként miből gondolod hogy ha megfőzöd neki a dolgokat, az egészségesebb? Azokból kifő a vegyszer/tápszer?
Amúgy a babapürékkel az a gond, hogy sokban van cukor, ha ilyesmit adsz, nézd meg jól az összetételét.
Ja hogy a főtt húsban nincsennek meg ezek az dolgok? Érdekes teória:-)
Esetleg csak zöldséget kap?
Mi állatorvosi javaslatra bébipapiztunk kb fél évig.
Maga az elgondolás,szerintem nem rossz,de anyagilag baromira megterhelő,ha nem a legolcsóbbat akarod neki venni,hanem mondjuk a Kecskemétit vagy a Hipp-et.
Nálunk allergiás volt kb mindenre a kutya,ezért viszonylag sok tápot kipróbáltunk,de azoktól folyamatosan ment a hasa,így a doki egy jó hosszú diétát javasolt.Rizs+hús (főtt)+ ez a bébi kaja.
Szép volt a szőre,a súlya rendben volt,széklete rendben van.Majd szépen átálltunk a Brit Care hypoallergén tápra,és lekopogom azóta is azt eszi.
Viszont ő egy nagyobb testű kutya (20kg),ami napi 2 etetéshez 1 üveg kaját jelentett,plusz a hús..és még van másik kutyánk meg 3 macskánk,szóval nálunk nem fért bele a napi 450 Ft csak ERRE a kutyánál.Így lett hypoallergén táp a vége.
Illetve még annyit,hogy rá vannak írva,hogy milyen idős kortól ajánlottak a babáknak,és ha jól emlékszem,akkor a 4 hónapos kor felettieknek valót kellett venni.És nem is lehet az összes ízesítést.Meg a legcélszerűbb,ha abból is a húsos+ valami fajtát választod.
Az első válaszolóhoz meg annyit fűznék hozzá, (nem vagyok BARF-os) hogy szerintem ennyi erővel az előre gyártott tápokban is vannak bőven olyan dolgok,amik nem feltétlen kellenének bele.De ebbe bele kell törődni a tápos és BARF-os etetésnél is.
Imola!
A BARF-osok nagy többsége normális helyről szerzi be a húst. Nem kell még a széltől is óvni őket egyébként...
Illetve még nevelhetsz csirkét, illetve termeszthetsz zöldséget, akkor tuti egészségesen fog étkezni a kutyád. :)
Csak nem sokaknak adatik erre lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!