Etetés? Eddig még senki nem írta, de talán nem is olyan hülye ötlet.
Hát a fagyasztó mindig fullon van a mi és az ő kajájukkal, de majd megpróbálok a résekbe betuszkolni kis zöldség turmix adagokat, de nekem már az is jó ha heti 1-2 napot ki tudok váltani ezzel a pürével. A cukortartalomra nem is gondoltam, majd alaposan átnézem az összetevőjüket.
Ágnes! Sajnos nemhogy a kutyáknak még magamnak sem tudom megoldani, hogy mindig teljesen egészséges ételt egyek, egyszerűen lehetetlen. Csak akkor menne, ha magamnak termeszteném a növényeket és állatokat nevelnék akiket a saját termesztésű növényeimmel etetnék.
14# Én nem BARFfal etetek, mivel az idősebbik kutyám autoimmun beteg és neki rosszabbította a helyzetet, ezért neki főzök. Hozzátartozik, hogy ez a betegsége sajnos öröklött. A fiatalabbnak adok időnként nyerset, semmi baja.
Egyébként nem azt mondtuk, hogy baj van azzal, ahogy eteted a kutyáidat, csak azt nem értjük, hogy a főtt kajában mitől lenne kevesebb nemkívánatos anyag. Ha háztájiból származik a zöldség, a hús, akkor meg ugyanúgy nem árt nyersen, mint főve. (Persze disznót főzni kell, de ha mondjuk tápszeres a csirke, az nyersen és főzve is tápszeres csirke marad.)
A macskánk meg vegyesen kap nyerset és főttet. Korábban tápos macska volt, volt is baja belőle.
Csak megsúgom, hogy a kutya félig dögevő. Nem hiába van olyan erős gyomorsava. A dögben pedig sokkal több a káros baktérium, mint bármilyen táppal etetett hormonos csirkében.
Egyébként én sem barf-al etetek, mert szerintem valóban csak divat és túl van misztifikálva.
Személy szerint fagyasztott nyers húst, húsos csontot adok és hozzá valami ballasztot, általában rizs vagy zab megfőzve, illetve szoktam beletenni egy kis zöldséget, leginkább sárgarépát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!