Szökős a kutyám ha varnék neki egy súlyhúzó hámot és arra raknék valami kicsi súlyt csak éppen annyit hogy ne tudjon ugrani?
van egy olyan, hogy láthatatlan kerítés, nem tudom ismeritek-e...ez egy nyakörv, aminek a lényege, hogy ad egy pici áramütést, ha egy bizonyos területen kívülre megy, ami lehetne ugye az a hely ahol szökni szokott...ez egy kis csípés, semmi más, a lényeg, hogy kellemetlen, ezért abbahagyja...nkem több ismerősömnél bejött pl cane corsoknál. de bejöhet az is, ha szétnéztek és megnézitek hol lóghat el...
egyébként igen tiszteletreméltó az, ahogy foglalkozol vele.
van benne chip?van bilétája? ha elveszne, hogy haza tudják hozni.
egyébként van ilyen kutyavillanypásztor kerítés is, hasonló elven mint a nyakörv...pici csípés, de elég hogy ne kepesszen át rajta.
kérdezz ki ezekről profit:)
hát kevésbé kínzás mint a súly rápakolása...a nyakörv ugyanis olyan, hogy kondícionálva tanítja arra, hogy mit nem szabad...nem tudom ismered-e a kondícionálásos tanulást...a lényeg:
olyat tesz amit nem szabad--megcsípi---mégegyszer olyat tesz---megcsípi--legközelebb már nem tesz olyat, meg se csípi...érdemes még picit rajtahagyni, megtanulja, hogy ha vár, és újra próbálja, akkor is megcsípi, tehát teljesen letesz erről.
nem örökre szól, csak egy időre amíg megtanulja...a fokozata állítható általában, de ki lehet próbálni kézen menniyre fáj...én próbáltam, nem nagyon...olyan, mintha megcsípkednének kb, ennyi. csak kellemetlen, nem fájdalmas.
nem olyan mint a sokkoló...
de a súly az rosszul is elsülhet, okozhat neki izületi bántalmakat:S
Sajnos ha tényleg annyira szökős, akkor sanszos, hogy nekifutásból átrohan a villanypásztoron, inkább bevállalja azt a kis fájdalmat, csak mehessen...
Ilyen esetekben a kerítés PLUSZ villanypásztor szokott beválni, hogy ne tudjon lendületből átfutni.
Próbáld agyban fárasztani! Kezdj el vele klikkerezni. Nekem terrierem van, és jobban kiüti fél óra klikkerezés, mint három óra rohanás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!